Следва

15 стилни филма с костюми, ОТ-ДО дело на известни дизайнери

Педро Алмодовар за изолацията, филмите и секса

"Либидото ми ме изостави в началото на изолацията. Предполагам, че тъгата и тревогата са изместили еротичните фантазии."

People of art преди 3 години

По-голямата част от света е блокирана поради продължаващата карантина, което дава известен резултат и под формата на усещане за сексуална неудовлетвореност. Но само защото икономиката отчита чутовен ръст в продажбата на секс играчки, а в Интернет необятието вече съществува и нещо като "виртуални секс партита", не означава, че при една част от хората се случва тъкмо обратното.

В наскоро публикувано в IndieWire есе (подобно на нашия Летопис на смутното време), испанският кинорежисьор Педро Алмодовар разкри ефекта, който оказва социалната изолация върху сексуалните му навици и желания. "Либидото ми ме изостави в началото на изолацията. Предполагам, че тъгата и тревогата са изместили еротичните фантазии", пише режисьорът, чийто филм "Болка и величие" получи номинации за "Оскар" в две категории по-рано тази година.

След като прочита статия за сексуалното поведение по време на пандемията, Алмодовар се обажда на свои приятели и познати, мъже и жени, за да "провери" как се справят те със сексуалните си апетити.

"Освен един, който беше абсолютно отчаян, и ми каза, че си е уговорил няколко срещи с хора в супермаркетите за quickie итнимни авантюри в тоалетната на магазина, като цяло пандемията и произтичащата от нея изолация са намалили еротичните нужди на повечето хора, с които се чух", отчита режисьорът.

Освен да обсъжда сексуалния си живот, и по-скоро липсата на такъв, Педро Алмодовар препоръчва и списък с филми, на които самият той се е отдал, докато си стои вкъщи.

Ако и вашият сексуален живот е на общо взето същия хал, захващайте списъка на Алмодовар.

Strangers When We Meet, Ричард Куайн

Краят на аферата (The End of the Affair), Нийл Джордан

Добър ден, тъга (Bonjour Tristesse), Ото Преминджър

Letter from an Unknown Woman, Макс Офюлс

Асансьор за ешафода (Elevator to the Gallows), Луи Мал

Нощта (La Notte), Антонини

Мамини синчета (I Vitelloni), Федерико Фелини

The Soft Skin, Франсоа Трюфо

На самотно място (In a Lonely Place), Никълъс Рей

Цялото есе е достъпно ТУК.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра