Следва

Хем разходка, хем тренировка с Джесика Алба, #полезное

Истината за Адренохрома, "сатанинския наркотик"

Още "дрогата на елита" и "сатанинският наркотик"

Health преди 4 години

Освен всички митове, витаещи около произхода, обяснението и предназначението на "сатанинския наркотик", съществува и конспиративна теория за връзката му с COVID-19. Кара те да се чувстваш млад, недостижим и high във всеки смисъл на думата; дори част от сатанински ритуал, но какво представлява всъщност Адренохрома? Разграничаваме историята на субстанцията в литературата от реалните й функции.

Откъде научаваме за Адренохром?
Есето на Олдъс Хъксли "Дверите на възприятието" от 1954-та, в голямата си част написано под въздействието на Мескалин (халюциногенен алкалоид, използван хиляди години наред от индианците в религиозните им церемонии), обсъжда подобните свойства и ефекти на Адренохрома и "психеделичния кактус", тоест Мескалина.


Олдъс Хъксли

Самият Хъксли не е приемал опиата, но описва наблюденията си от приема му като откриване на нов начини за разглеждане на света, който "не е на разположение преди да го приемеш". Авторът описва още, че този "свят" на практика е необясним - илюзорното възприятие се генерира спонтанно от човешкото тяло; описва го като "продукт от разпадането на (съединението на) адреналина", което, учудващо, е точно така.

За "дренкром" (съкращение от Адренохром) се споменава и в романа на Антъни Бърджес "Портокал с часовников механизъм", където е представен като "гарнитура" по избор към коктейл, но вероятно най-силно застъпена е употребата му в новелата от 1971г. "Страх и омраза в Лас Вегас" (Fear and Loathing in Las Vegas) на Хънтър С. Томпсън. Авторът не навлиза в подробности около ефекта от приема му, но вероятно по нищо не отстъпва на цялостната визия, изградена в романа, а впоследствие и във филма от 98-ма:

Под каква форма съществува Адренохрома в действителност?
Точно както го описва Хъксли, Адренохромът е органично химично съединение, което се получава при окисляване на надбъбречната жлеза. Основната му медицинска полза е контролирането загуба на кръв, защото стимулира съсирването на кръв при наличие на открити рани. Под формата на лекарствено вещество (с много малък процент на чисто вещество в състава) може да бъде изписван, но разпространението му е поставено под строгия контрол на Агенцията за контрол на храните и лекарствата.

Халюциногенното Адренохром
Legal Highs (издание от 1973-та) на Адам Готлиб описва Адренохрома като "физически стимулант, даващ усещането за благосъстояние, като леко забавя мисловните процеси". Не се казва дали Готлиб е взимал наркотичното вещество, или описва въздействието му благодарение на проучване. Като цяло, в литературата описанията на Адренохрома звучат доста подобно на ДМТ (един от най-силните природни халюциногени, индолов алкалоид от групата на триптамините).

За Адренохрома се говори постоянно
Извън основната причина Адренохромът да е горещ топик в България /след като бе допуснато от собствени източници на БНТ, че Кристиян Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, е добавил от веществото към коктейла от 4 други вида наркотици, открити в кръвта му след произшествието/, на глобално ниво интересът също е факт, но с друга цел. Т.нар. "сатанинска дрога" е обект на множество конспиративни теории - това е дрогата на холивудския елит, очевидно и на българския псевдо такъв; силно пристрастяща е. Писанията за черните, сатанински ритуали разказват, че се "добива" от измъчвани деца. Най-новата конспирация, в която се замесва съединението, е свързана с COVID-19 - според нея, вирусът е получен вследствие на сгрешена партида Адренохром.

Според същите конспиративни теории, "събирането" на Адренохрома става с директния орален прием на кръв, чрез сърдечни операции; "прави се" чрез игла, която се пробива в окото, за да секретира адреналин/епинефрин от мозъчния ствол. Има ли в действителност нещо общо с Коронавируса? Не, разбира се.

Още за Адренохрома:
- наричан е "Фонтан на младостта";
- добиването му се свързва с нелегалния трафик на деца;
- смята се, че причинява психични разстройства, дереализация и еуфория;
- пристрастяващ е, колкото и хероина, тоест води до тежка абстиненция;
- според изследвания, ефектът му може да трае седмици; води до т.нар. "проблясъци" и се придружава от параноично-депресивни реакции;
- прекомерната употреба може да има фатален край;
- Адренохромът в мозъка може да причини психични разстройства - например шизофрения.


Източник: The Spinoff

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.