Следва

Кралски маникюр: как се лакират Кейт, Меган, Даяна, Летисия и другите

4 устройства за лазерна епилация у дома, които реално работят

Опитайте у дома!

Hair преди 3 години

За всичките стотици методи за премахване на нежеланото окосмяване по тялото - от бръснене до захарна кола маска и всичко останало между тях - лазерното обезкосмяване (професионално или у дома) е единствената стратегия, която обещава дълготрайни резултати. Въпреки това, тъй като професионалните версии не са много бюджетни, а и в комбинация с факта, че доста от нас продължават да прекарват значителна част от ежедневието си вкъщи, устройствата за лазерно обезкосмяване у дома ни се струват все по-примамливи.

В технологично отношение, уредите за премахване на косми се разделят условно в две категории: IPL или диоден лазер. "И двете устройства гонят една и съща цел, която е пигментът на космения фоликул", казва Мариса Гаршик, дерматолог, базиран в Ню Йорк. "На базисно ниво диодът е лазер, докато IPL е устройство, работещо на светлинна основа."

Повечето уреди за лазерно обезкосмяване залагат на IPL - или интензивна пулсираща светлина - терапия, при която къси светлинни лъчи захващат космените фоликули един по един. "Използват топлина, за да унищожат фоликулите", обяснява Гаршик. "Много от устройствата за домашна употреба използват тази технология."

От друга страна, диодната лазерна технология използва само една дължина на светлинните вълни, която, може да се каже, че помага за свеждане на щетите върху кожата до минимум, и е съвсем безопасна за използване върху всички типове кожа. Светлината се абсорбира избирателно от пигмента или меланина в космения фоликул, което го прави по-целенасочен (а често и по-ефективен) подход за епилация.

Независимо кой от двата "маршрута" на светлинния лъч изберете или вече сте избрали, със сигурност може да се твърди, че уредите за лазерно обезкосмяване изминаха дълъг път през последните няколко години, което означава, че с малко последователност и много търпение ще постигнете желаните резултати. Обикновено са необходими поне няколко сесии, за да се наблюдават видими резултати и всяка сесия трябва да се извършва през поне една седмица (винаги следвайте инструкциите на избраното устройство). И да, в зависимост от нивото на интензивност на лазера (много от устройствата имат цял списък с настройки), не е изключено да усетите лек дискомфорт. Някои фоликули са по-упорити от други, но, хей, с упорство към прогрес, нали така?

Един много важен коментар: тъй като ефективността на лазерната епилация зависи от меланина, е редно да сте запознати с факта, че процедурата често не е дотам ефикасна при по-светлите косми, които по природа съдържат по-малко пигмент. Ако имате по-светъл цвят на косата, консултирайте се с дерматолог, преди да инвестирате средства и време в скъпо устройство.

Въпреки че лазерното обезкосмяване е безопасно за прилагане върху всички типове кожа, дадени устройства могат да причинят хиперпигментация и раздразнения при по-тъмните нюанси, така че отново е най-добре да се консултирате с дерматолог.

След като се запознаем детайлно с методиката и тънкостите на лазерното епилиране у дома и се консултираме със специалист, можем да разчитаме на изброените по-долу четири устройства, като славещи се с най-висок рейтинг в Интернет пространството и достъпни на един клик разстояние:

1. Hair Removal Laser 4X for Women and Men814 лв.

Този лазер е одобрен от FDA (Агенция за контрол на храните и лекарствата), а да се сдобием с него, освен полезно, е и истински добра сделка. Подходящ е за третиране на всички зони, дори и най-чувствителните, като от компанията-производител препоръчват употреба на всеки две седмици.

2. Precision Hair Removal Laser for Women and Men542 лв.

Тази версия на лазера Tria е проектирана специално за по-малки и по-труднодостъпни зони, като горната устна, зоната между веждите и по контурите на челюстта. Той използва същата одобрена от FDA диодна лазерна технология като колегата си с по-голям размер под №1 в списъка.

3. Laser Hair Removal For Women342 лв.

Според някои рецензенти това устройство е най-подходящо за тези с много тъмни и/или твърди косми. Оборудван е с LED екран, така че можете да проследявате колко светлинни импулси осветяват всяка третирана зона - въпреки че може да се наложи да носите предпазни очила (които са включени в комплекта) по време на процедурата.

4. IPL Braun BD3005696 лв.

Този уред е оборудван със специален сензор "сензо адапт", който регулира интензивността, като разчита цвета на кожата. Епилаторът осигурява ефективно и безопасно третиране и възможност за избор на специален "деликатен режим", който е подходящ за начинаещи и за третиране на чувствителни зони. Подходящ е за тяло и подмишници и се използва единствено върху суха кожа.

More Hair