Следва

"Опърничавата" булка на Roland Mouret

Мелания Тръмп на 50. Петте най-противоречиви аутфита на Първата дама

Американската първа дама навърши 50-ата си годишнина вчера - на 26-ти април, въпреки че никой не би й дал тази достолепна цифра.

All fashion преди 3 години

Мелания изглежда превъзходно и то не само за възрастта си - същото обаче невинаги можем да кажем за аутфит подбора й. Естествено, наблюдава се явна градация от началото на мандата на съпруга й досега (с положението отпреди въобще няма да сравняваме!), но в първата година/година и половина, а и малко след това, станахме свидетели на няколко особено неласкави образа. Единствено с цел да изразим възхищението си от стиловата й метаморфоза, днес - ден след рождения й ден - обръщаме поглед към именно Петте най-красноречиви образа на госпожа Първата досега.

1. Съвсем неотдавна Мелания Тръмп направи първата си официална поява от обявяването на извънредното положение насам. Мелания Тръмп отбеляза Деня на Земята, като засади дръвче в двора на Белия дом... лъкатушейки се, защото не бе съобразила, че няма как да ходи толкова уверено в стилетото си, колкото по принцип, докато градинарства. Интернет ползвателите не се зарадваха особено на гледката - Първата дама в тренч и обувки Manolo Blahnik за 700 долара; порицаха я незабавно, няма как да не се съгласим, че не е най-подходящият възможен избор. И все пак, какво е на фона на предложение за инжектиране на дезинфектант като опит за справяне с пандемията - бял кахър.

Това също така не е първият път, в който Мелания крачи по зелена настилка с 10-сантиметрови токове - припомняме университетския шампионат по американски футбол в Ню Орлиънс, когато Мел дебютира с несполучливия тренд.


2. През юни 2018-та госпожа Тръмп посети тексаски бежански лагер, а посланието, излъчено от спортното й яке Zara, бе на прага да предизвика международен скандал. Вярно, че надписът I Really Don't Care, Do U? е на гърбът, но не губи от значението си ни най-малко. След като снимки на Мелания заляха Интернет пространството, върху съпругата на Президента се изсипа вълна от негодувание - to say the least. Впоследствие от ПР екипа на семейството направиха изявление, че посланието е отправено към журналистите, които я обсъждат неспирно и критикуват безпочвено.


Миналото: Мелания Тръмп ученичка


3. Няколко месеца след пътуването до Тексас, Първата дама се отправи на соло посещение в Африка. За сафари в Кения американката със словенски паспорт избра каки панталон, бял тишърт и... шапка, поради която The New York Post буквално я разпъна на кръст. "Колониалната" шапка, както я нарекоха тогава, постави основите на скандалната страна от образа на Мелания: през XIX век подобни шапки са носени от хората, които притежавали роби, а оттам асоциацията, прави иначе елегантния избор на президентската съпруга меко казано неудачен - направо обиден.


4. В по-голямата си част аутфитите на Мелания са скандални не по същността си, а заради ценовия си ранг. Да, отлично разбираме, че Доналд Тръмп е в листата на милиардерите отпреди да бъде президент, но, бидейки поставен на такава позиция, си длъжен да се съобразяваш с посланието, което отправяш. Впрочем, подобен проблем изпита и нашата Първа дама - Деси Радева, с тънката разлика, че на Мелания Dolce & Gabbana за $50 000 й стои добре. Коментарите от сорта "Тя си позволи да облече палто на стойност, която надвишава средната годишна работна заплата на обикновения американец!" ще останат завинаги в биографията й.


Отегчени богаташи купуват гигантски диаманти


5. Колкото и да й симпатизираме, аутфитите на Мел Т. понякога са не само неуместни, а и откровено абсурдни. За срещата си с Папата, Първата лейди избра черна дантелена рокля и воал - Черна вдовица е единствената и най-правдоподобна асоциация с тази й визия, без да бъдем цинични. Още по-абсурден е фактът, че за посещение в Саудитска Арабия, където е абсолютно задължително, г-жа Тръмп не покри главата си.


Трудно е да се обсъжда гардероба на Мелания едностранно, но е задължително да й отдадем дължимото уважение - съпругата на Доналд е винаги елегантна, вечно изпипана от-до, а по-голямата част от визиите й заслужават да бъдат повторени. Първата дама може да напише учебник по изисканост, издължаващи силуета рокли, тесни поли и костюми. Също така, официално може да бъде провъзгласена за посланик на Christian Louboutin - чудим се дали има модел, който госпожа Първата да не притежава. Примерите за възхвала са много, надяваме се ще стават все повече.

Честити 50, Мелания!

More All fashion