Следва

7 high street находки до 100 лева

"Опърничавата" булка на Roland Mouret

BRIDAL SPRING 2021

 

Runway преди 3 години

Roland Mouret съвсем отскоро се ориентира към направата на булчински рокли, а самият термин “булчински” дизайнерът отбягва нарочно. Line up-ът, който бива представен дистанционно, подобно на другите сватбени колекции за новия сезон, илюстрира по безпогрешен начин дизайн прийомите на французина. Неговият фин, разпознаваем и скулптурален почерк се чете ненатрапчиво, но същевременно запомнящо се в архитектурните силуети на булчинската му колекция. Дизайнерът отбягва използването на този термин, именно защото той се отрича от парадигмите на булчинското облекло в своята основа.

Муре споделя в интервю за американския Vogue, че булчинската рокля не просто трябва да носи радост на своята притежателка, но и също така да бъде устойчива, което буквално се превежда в рециклиране и повторното обличане на роклята/костюма. Казаното не би представлявало никаква трудност, съдейки по прецизните силуети, които са всичко друго, но не и традиционни. Тук липсват често срещаната бална рокля и богатите орнаменти, а на тяхно място идват великолепните палацо панталони, изработени от тежък креп, оригами поли, издължени блейзъри, деликатни дантелени наметала и рокли, които освен по пътя до олтара, могат да бъдат облечени и на всяко black tie събитие.

Точно поради тази практичност, по-голямата част от дизайните ще могат да бъдат закупени онлайн, подобно на прет-а-порте линията му, а изключение правят единствено моделите, изискващи драпиране - те ще бъдат правени по поръчка в ателието на дизайнера, където той собственоръчно ще моделира драпериите върху телата на своите клиентки.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.