"Опърничавата" булка на Roland Mouret

Roland Mouret съвсем отскоро се ориентира към направата на булчински рокли, а самият термин “булчински” дизайнерът отбягва нарочно. Line up-ът, който бива представен дистанционно, подобно на другите сватбени колекции за новия сезон, илюстрира по безпогрешен начин дизайн прийомите на французина. Неговият фин, разпознаваем и скулптурален почерк се чете ненатрапчиво, но същевременно запомнящо се в архитектурните силуети на булчинската му колекция. Дизайнерът отбягва използването на този термин, именно защото той се отрича от парадигмите на булчинското облекло в своята основа.

Муре споделя в интервю за американския Vogue, че булчинската рокля не просто трябва да носи радост на своята притежателка, но и също така да бъде устойчива, което буквално се превежда в рециклиране и повторното обличане на роклята/костюма. Казаното не би представлявало никаква трудност, съдейки по прецизните силуети, които са всичко друго, но не и традиционни. Тук липсват често срещаната бална рокля и богатите орнаменти, а на тяхно място идват великолепните палацо панталони, изработени от тежък креп, оригами поли, издължени блейзъри, деликатни дантелени наметала и рокли, които освен по пътя до олтара, могат да бъдат облечени и на всяко black tie събитие.

Точно поради тази практичност, по-голямата част от дизайните ще могат да бъдат закупени онлайн, подобно на прет-а-порте линията му, а изключение правят единствено моделите, изискващи драпиране - те ще бъдат правени по поръчка в ателието на дизайнера, където той собственоръчно ще моделира драпериите върху телата на своите клиентки.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia