Следва

To me, to you... щипка куркума за сияйна кожа и изваяна фигура

Кралски маникюр: как се лакират Кейт, Меган, Даяна, Летисия и другите

Какъв маникюр предпочита Ваше Величество? 

Nails преди 3 години

Кралският протокол диктува на техни височини и величества не само правилата на етикета, но и нормите на външния вид, включително по отношение на маникюра. Коя от кралските дами стриктно следва препоръките и коя ге нарушава - следва в този материал.

Кралският протокол в различни страни е много сходен в един аспект - не обича яркостта, но пък приветства естествеността и това особено много касае грима и маникюра на кралските особи. Те трябва да са в хармония с всяко облекло, като ярките цветове се считат за вулгарни, което обаче трудно се отнася за оцветяването на ноктите.

В контекста, помним трудните отношения между принцесата на Уелс, лейди Даяна, и кралица Елизабет II: лейди Ди обичаше да нарушава изискванията на протокола, включително често да се появява на публични места с ярък лак, изпадайки в немилостта на нейно величество. Днес кралските особи следват един от двата възможни пътя: или подкрепят бунта на красотата на Даяна, или остават верни на традицията.

Изборът на Кейт Мидълтън

Откакто Кейт е член на кралското семейство, с цветни лакове не сме я виждали - поне не на публични събития. От момента на брака й с принц Уилям досега, херцогинята на Кеймбридж прави винаги прозрачно покритие, като често се справя и без него. Нейно Височество внимателно следи акуратността на маникюра си: формата и здравината на ноктите са отлично съобразени с положението и публичността й, състоянието на кутикулата е перфектно, и така, дори без лак ръцете й винаги изглеждат безупречно.

Вярно, има изключения: на пръстите на херцогинята често можем да забележим лепенки, които тя не се опитва да крие. Феновете на Кеймбридж харесват този подход, защото демонстрира естественост и никакъв излишен стремеж нещата да изглеждат идеални. Това прави Херцогинята една от нас. Известен факт е, че Кейт отделя достатъчно време на домакински дела и отглеждане на деца, така че не сме изненадани от нейните "бойни" наранявания.

Изборът на Кралица Максима

Кралицата на Нидерландия е обичана заради искреността, естествеността, добротата, но най-важното - за либералното отношение към кралския протокол. В това отношение Максима не е много строга към себе си и си дава пълна свобода на себеизразяване.

Тя обича да облича много екстравагантни дрехи, да носи едри бижута, и, много важно - ефектен маникюр. Кралицата предпочита ноктите си дълги и лакирани в блестящи, категорични нюанси. Сред най-любимите са бордо и ярко червено, алтернативата е прозрачно бежово. 

А Меган Маркъл?

Предвид миналото на Меган в Холивуд, а и самия й характер, животът в кралското семейство очевидно й се стори твърде консервативен. Все пак, младата снаха в двора трябваше да играе по правилата на кралския протокол. Ограниченията се отразиха върху маникюра на херцогинята: преди срещата с принц Хари, Меган предпочита къс маникюр, оцветен ярко. С началото на кралския живот, забелязахме еволюция към монотонна нюд палитра, отново върху скъсени нокти. 

Въпреки факта, че екс-херцогинята на Съсекс постоянно нарушаваше правилата на кралския дрескод, в маникюра си беше повече от сдържана и само веднъж си позволи да прескочи приглушената палитра. По време на неочаквана поява на Fashion Awards 2018, Меган носи черен лак, отлично допълнение на вечерния си, изцяло черен тоалет. Разбира се, след Мегзит, херцогинята може с чиста съвест да си позволи всякакъв вид маникюр - в Холивуд просто няма протокол.

Изборът на Летисия Ортис

Кралицата на Испания успешно опровергава преобладаващото мнение за испанците като страстни натури, за които сдържаността е чужда. Стилът на Нейно Величество определяме като един от най-деликатните и премерени в кралските кръгове на Европа, като маникюрът й не прави изключение - минималистичен и дискретен. Летисия рядко се появява на публично място дори с прозрачен лак, като се фокусира върху по-изразителен грим.



Шведската Кронпринцеса Виктория

Престолонаследничката Виктория е точната противоположност на кралица Летисия. Със същото постоянство, с която кралицата на Испания прави естествен маникюр, наследницата на шведския трон експериментира с раднообразен маникюр.

Нейно Височество предпочита закръглена форма на ноктите, по-рядко - квадратна, и средна дължина. Но най-важното е, че дори за приеми и церемонии тя избира ярки нюанси на лакове, сред които червено, бордо и дори синьо.

Принцесите Южени и Беатрис

В кралското семейство на Великобритания принцесите Беатрис и Южени се радват на специален статут - те не са сред така наречените пълномощни рояли, тоест не получават финансиране от кралската хазна и не са защитени от полицията. Но момичетата могат да въртят собствен бизнес, изпълнявайки само част от инструкциите на Нейно Величество, като едновременно ползват всички предимства на индустрията за красота и свободно експериментират върху външния си вид, включително с ярки маникюри.

Заслужава да се отбележи, че принцесите са по правило умерени, като Южени остава вярна на естествената "гола" палитра от нюанси и съкратената дължина на ноктите в продължение на много години. Принцеса Беатрис по-често от сестра си предпочита ярки нюанси на лакове, но и тя се сбогува с изкуството на твърде бъбривите нокти още в тийнейджърските си години.

More Nails