Следва

Съвършената кожа на 20, 30, 40 и нататък - подробно с експерта д-р Манолова

To me, to you... щипка куркума за сияйна кожа и изваяна фигура

Куркумата облекчава възпалителните процеси, хидратира и кара кожата да засияе! За вътрешна И външна употреба:

Beauty News преди 3 години

Куркумата е един от основните компоненти, използвани векове наред в традиционните китайски и аюрведични терапии, в укротяването на възпаленията, включително за третирането на рани и кожни заболявания. "Тази подправка е богата на редица микроелементи - желязо, калций, фосфор, йод - и витамини - от B групата, Витамин С и К", разказва Маргарита Каролева, звезден руски диетолог и основател на компанията за здравословни храни и хранителни добавки Solo, пред Grazia. "Един от най-важните ингредиенти в състава на куркумата е куркуминът - пигментът, който придава приятния жълт цвят на подправката. Той е отличен антисептик, който потиска растежа на патогенна флора в организма. Куркуминът се слави още със своите антитуморни, антиоксидантни и имуностимулиращи свойства - ето защо индийците приемат подправката на ежедневна база."

Една от любимите рецепти, в която Виктория Бекъм и Гуинет Полтроу се кълнат например, е Лате с куркума - "златно мляко", го наричат още.

Първата стъпка за приготвянето му е направата на смес от куркума и вода - 2 супени лъжици от подправката се смесват с достатъчно вода, че да се получи гъста каша. След това загряваме сместа за около 7-10 минути, за да се сгъсти още повече. За по-наситен вкус, а и за по-доброто усвояване от организма добавяме зехтин, лют пипер или други подправки по собствено усмотрение. Оставяме сместа да изстине, а когато стане време да я изпием, към чаена лъжичка от кашата добавяме чаша кипнало мляко (бадемово, кокосово или овесено). Voilà! - вече сте една Вики Бекъм.

Освен благотворно влияние върху чревната флора, куркумата е също толкова полезна и за външна употреба. Благодарение на доказалите се с течение на времето антибактериални и противовъзпалителни свойства, подправката се бори като същински герой с цялостния небляскав вид на кожата, зачервяванията и дори акне. Позната е също така и със способността си да почиства кожата в дълбочина, като същевременно предпазва от вредните влияния на свободните радикали. Това, естествено, в никакъв случай не ни дава зелена светлина да използваме подправката директно върху засегнатите участъци - за най-добрия синтез на чудодейните й свойства се обръщаме към професионалните продукти грижа за кожата, в състава на които куркумата е комбинирана с други мощни ингредиенти и витамини за максимални резултати. В редовете по-долу>>> ще откриете селекция от най-добрите продукти с куркума.

Въпреки че пряката употреба на съставката не е сред най-горещо препоръчителните, в Редакцията се доверяваме на изпитана рецепта, действаща особено благотворно върху белези и зачервявания. Към две супени лъжици течен мед добавяме от подправката, след което нанасяме върху добре почистена кожа и оставяме за 15 минутки. Отмиваме, нанасяваме нощен серум и крем и лягаме да спим, а на сутринта кожата започва да блести!

Ето и обещанието продукти с ориентировъчни цени:


Clarins Double Serum, от 161 на 128,80 лева (за 30 ml) от Douglas


Turmeric & Cranberry Seed Energizing Radiance Mask, приблизително 82 лева от Kiehl's


APTO Skincare Face Mist от Urban Outfitters


KORA ORGANICS Turmeric BHA Brightening Treatment Mask, приблизително 87 лева от Sephora


Серум с куркума от Revolution Skincare, 24 лева от BeautyBay

More Beauty News