Следва

Стил урок на седмицата: AND I (H)OOP!

Fashion Starter: винтидж шопинг от вкъщи, как и къде

Благодарение на Instagram, винтидж дрехите са по-достъпни от всякога.

Shopping преди 3 години

Независимо дали гардеробът ви е пълен с дрехи, датирани с всяко отделно десетилетие от живота на вашите баби и дядовци, или ако някога сте носили дрехи от любимата си марка на луксозен бранд, винтидж пазаруването вероятно ви се струва като едно голямо мъчение, докато в крайна сметка попаднете на това, което искате да купите. На някои им харесва да се се лутат из винтидж магазини с дни - тръпката от гонитбата на забравените бижута напълно си струва, докато за други това не е така. Каквато и да е вашата позиция, тук е моментът да отбележим, че винтидж пазаруването никога не е било по-лесно. Просто защото имаме Instagram.

Докато много големи винтидж магазини вече продават онлайн (отделно доста винтидж отдавна се продава чрез платформи като eBay и Etsy), Instagram предоставя възможност на по-малки и независими продавачи да изкарват прехраната си с минимални усилия. Много от тези търговци са физически лица (повечето с голям брой последователи), които търсят да купят и после продават. Освен акаунти в Instagram, които въздействат като витрини, връщайки се обратно към онлайн магазините, като на Флори Томас и Дейзи Мъри - и двете модни журналистки с хиляди последователи в Instagram - реликви се търгуват директно през Instagram. 

Ако сте на лов за предварително набелязани дизайнерски парчета, които няма да взривят финансите ви, си струва да разгледате раздела на ASOS - Marketplace, дом на много бутици, продаващи проверени луксозни предмети. Още по-добре стоят нещата в The Rare Edit, ограничена курирана колекция от редки дизайнерски неща. От тениска на Fendi и чанта Dior до бижута Celine и слънчеви очила Chanel, цените са далеч по-достъпни, отколкото бихте си помислили, като всичко е подбрано извънредно старателно, за да се гарантира, че селекцията е наистина вълнуваща. 

Въпреки че ASOS обикновено не обявява стартирането на всеки Rare Edit, преди да бъде достъпен за купувачите, си струва да следвате @asosmarketplace, за да разберете кога идва следващият. 

Социалното дистанциране ни пречи с разглеждането на физическите магазини, затова пък онлайн магазините са в пика си. Отделно, купуването на вече носени дрехи е далеч по-устойчив вариант от постоянното купуване и трупане на чисто нови артикули - една простичка, но добра новина за планетата.

1/8 May de Vere Vintage

Ако търсите тоалет, който изглежда все едно свален от сцената, и който никой друг няма, Мей дьо Вере е отговорът. Това блестящи пайети, блузи с огромен пухкав ръкав и обемни, чудесно скроени дрехи от топ дизайнери, изобилстващи от детайли, са в солидна наличност. Има и по-бюджетни опции, но е почти невъзможно да се устои на предлагането, още докато е на високите си цени. Всяка дреха или аксесоар е в единствена бройка и може да бъде купена чрез Instagram.


2/8 ASOS Marketplace

Въпреки че на пръв поглед не мислим за ASOS като за най-очевидния избор, когато става дума за купуване на втора ръка, всъщност марката има завидно предлагане. Това е едно от най-добрите места за търсене на любими дизайнерски неща, някои от които са много достъпни. Макар че много от бутиците си струва да се проверяват често, внимавайте наистина за The Rare Edit, ограничена колекция от редки дизайнерски винтидж съкровища. Следвайте @asosmarketplace в Instagram, за да следите кога ще се случи следващият Rare Edit. Пазарувайте от ASOS Marketplace тук.


3/8 Darling and Vintage

Каси създава Darling & Vintage като магазин в Etsy, където все още продава всичко - от бродирани якета от 50-те до слънчеви рокли и макси-дължини от 70-те. Със сигурност си струва да я следите в Instagram, където обявява новите артикули за продажба. Предвид скоростта, с която повечето от тях се продават, най-добре е да следите внимателно публикациите й! Пазарувайте тук.

4/8 Bonjour Vintage

Сравнително ново начинание на инфлуенсърката Rachael Clifton, рефлектирало в страхотен акаунт в Instagram, който трябва да следвате, ако сте фен на убийствени старовремски неща, които обаче бихте могли да носите всеки ден. Мислете си за отлични аксесоари и якета, които могат да бъдат закупени чрез DM (direct message). 

5/8 A Virtual Vintage Market

Ще намерите не само шопинг на живо, който можете да следвате чрез Instagram (чуден начин за прекарване на ден в карантина), но и информация за независими продавачи по целия свят, които предоставят много възможности. Един от основателите е създател и на Peony Vintage, който ви позволява да пазарувате директно от уебсайта.

6/8 Retold Vintage

Всяка вещ е лично подбрана от собственичката Клеър Луис, която предпочита модерните дрехи, създадени да издържат дълго. Освен дрехи за всекидневна употреба, Retold предлага и лична услуга за пазаруване за бъдещи булки. Пазарувайте тук.

7/8 Rokit Vintage

Магазинът Rokit в Лондон е съкровищница, пълна с всичко - от перфектни парти рокли до трикотаж, обувки, колани и чанти. Ако не можете да намерите нещо, което обичате тук, вероятно просто не разглеждате правилно. Най-хубавото е, че има нещо за всеки джоб.

8/8 Imparfaite Paris

Imparfaite предлага курирана селекция от страхотни дрехи и аксесоари от добри винтидж магазини във Франция. От чанти на Gucci до къси панталони на Levi's, това със сигурност е мястото да намерим дрехи, предизвикващи комплименти. Пазаруваме тук.

More Shopping