Наръчник за красива и здрава коса в осем simple стъпки

Наръчник за красива и здрава коса в осем simple стъпки

#hairgoals

Независимо от текстурата, цвета или дължината, всички споделяме едно съкровено желание и това е красивата, здрава и лъскава коса, с вид все едно току-що сме напуснали салона за красота. В преследването на тази здравословна фиксидея често допускаме немалко грешки, а напътствията, които следва да спазваме религиозно не са едно или две.

Ето защо днес събираме, под формата на лесен за боравене наръчник, основите на красивата коса с лесни за разчитане насоки, за да не отлагаме и ден повече грижата, която ще се отблагодари почти мигновено:

Нека преосмислим как мием косата си
Всеизвестен факт е, че прекалено честото миене уврежда косата и това безспорно е така, но съществуват и някои уточнения към правилото. Ако косата ни е много изтощена, боядисана и/или изрусена, суха или химически третирана, то тогава е добре да разредим миенето на 2 пъти седмично, тъй като ежедневното миене отнема естествените масла и протеини, подхранващи скалпа и косата.

Ако обаче имаме фина права коса, омазняването се проявява по-бързо, затова почистваме по-често с леки и неагресивни шампоани. Сухият шампоан е особено добро решение при мазен скалп - позваме го, за да удължим с още ден-два времето за миене, но внимаваме и да не го използваме прекалено, тъй като натрупванията по скалпа могат да запушат фоликулите, което да доведе до забавен растеж или дори косопад.

Хидратиращ шампоан за суха коса от Rene Furterer 

Да подхранваме по правилния начин
Балсамът и маската са от жизненоважно значение за поддържането на красивия вид на косата и нито едно измиване не бива да минава без съответната грижа. Според структурата на косата използваме маската веднъж до два пъти седмично, подбирайки достатъчно богата формула, за да се радваме на реални резултати. Според препоръките на различните брандове маската следва да престои върху косите ни между 5 и 15 минути, нанасяйки от нивото на ушите до връхчетата, но ако искаме да се поглезим с дълбоко подхранване и хидтратация, оставяме продукта между 30 минути и час. Резултатът няма да разочарова!


Интензивна подхранваща маска LA BIOSTHETIQUE Paris

*откриваме ексклузивно в салоните на Vogue Vision - Митко Дамов


Рапунцел, а ти ползваш ли шампоан за дълбоко почистване?


Да поглезим скалпа си

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.