Следва

SOS: стресирана кожа, как действаме?

Наръчник за красива и здрава коса в осем simple стъпки

#hairgoals

Hair преди 3 години

Независимо от текстурата, цвета или дължината, всички споделяме едно съкровено желание и това е красивата, здрава и лъскава коса, с вид все едно току-що сме напуснали салона за красота. В преследването на тази здравословна фиксидея често допускаме немалко грешки, а напътствията, които следва да спазваме религиозно не са едно или две.

Ето защо днес събираме, под формата на лесен за боравене наръчник, основите на красивата коса с лесни за разчитане насоки, за да не отлагаме и ден повече грижата, която ще се отблагодари почти мигновено:

Нека преосмислим как мием косата си
Всеизвестен факт е, че прекалено честото миене уврежда косата и това безспорно е така, но съществуват и някои уточнения към правилото. Ако косата ни е много изтощена, боядисана и/или изрусена, суха или химически третирана, то тогава е добре да разредим миенето на 2 пъти седмично, тъй като ежедневното миене отнема естествените масла и протеини, подхранващи скалпа и косата.

Ако обаче имаме фина права коса, омазняването се проявява по-бързо, затова почистваме по-често с леки и неагресивни шампоани. Сухият шампоан е особено добро решение при мазен скалп - позваме го, за да удължим с още ден-два времето за миене, но внимаваме и да не го използваме прекалено, тъй като натрупванията по скалпа могат да запушат фоликулите, което да доведе до забавен растеж или дори косопад.

Хидратиращ шампоан за суха коса от Rene Furterer 

Да подхранваме по правилния начин
Балсамът и маската са от жизненоважно значение за поддържането на красивия вид на косата и нито едно измиване не бива да минава без съответната грижа. Според структурата на косата използваме маската веднъж до два пъти седмично, подбирайки достатъчно богата формула, за да се радваме на реални резултати. Според препоръките на различните брандове маската следва да престои върху косите ни между 5 и 15 минути, нанасяйки от нивото на ушите до връхчетата, но ако искаме да се поглезим с дълбоко подхранване и хидтратация, оставяме продукта между 30 минути и час. Резултатът няма да разочарова!


Интензивна подхранваща маска LA BIOSTHETIQUE Paris

*откриваме ексклузивно в салоните на Vogue Vision - Митко Дамов


Рапунцел, а ти ползваш ли шампоан за дълбоко почистване?


Да поглезим скалпа си
Кожата на главата често бива пренебрегната, а това е голяма грешка в дългосрочен план. Прекомерното омазняване, честата употреба на сух шампоан и стилизиращи продукти изискват дълбоко почистване на скалпа, защото иначе фоликулите се запушват и отслабват, може да се появи косопад, отслабване на косъма, загуба на блясък, обем и текстура. Грижата за скалпа - под формата на дълбоко почистващ шампоан или екфолиант следва да се ползва един до два пъти месечно и не по-често от веднъж седмично, ако страдаме от наистина прекомерно омазняване.

Ексфолиант за скалп Christophe Robin

Да използваме правилно топлинната защита
Продуктите за топлинна защита са силно необходими, за да намалим вредното влияние на UV лъчите, сешоара и/или пресата за коса. Под формата на спрей или флуид, от особено значение е да ги нанасяме правилно, иначе са абсолютно безполезни.

За целта: разделяме косата на малки участъци, докато е още влажна, и нанасяме достатъчно количество по дължините - кичур по кичур, чак след това преминаваме към изсушаване.


Термозащитно мляко за изтощена коса Kerastase  

Бюти инструментите са от съществено значение
Да помислим за косите си, както мислим за кожата на лицето - важни са не само качествените продукти, но и инструментите, с които ги нанасяме. Както качественият бюти ролер поддържа здравословния тен на лицето ни и осигурява дълбоко проникване на продуктите, така луксозната четка за коса ще се погрижи проблемът с накъсването на косата да остане в миналото.

Четка за фина до нормална коса LA BIOSTHETIQUE Paris 

*намираме ексклузивно в салоните на Vogue Vision - Митко Дамов


Start Shopping NOW: най-доброто в грижата за коса от 7 до 94 лева


Както и техниката на сресване
Ще го повтаряме колкото е необходимо - косата следва да се сресва нежно, без агресивно дърпане, в посока отдолу нагоре (на части) - стартирането откъм скалпа към дължините е напълно противопоказно. Два пъти на ден е напълно достатъчно - сутрин и преди лягане, за да предотвратим заплитане и накъсване. Важна особеност е да отбягваме сресването докато косата е мокра, тогва тя е най-податлива на накъсване.

Добрият бюти арсенал не е за пренебрегване
Грижата за косата не приключва с измиването и маската, продуктите, които използваме за блясък, подхранване на дължините и хидратация влияят до голяма степен на цялостния вид на косата. Затова е важно да се съсредоточим върху добри формули, работещи в дълбочина - богатите серуми, флуиди и масла доставят необходимите на дължините витамини и мастни киселини, за да се радваме на нейния най-добър вид.

Флуид за подхранване и запечатване на връхчетата LA BIOSTHETIQUE Paris

*откриваме ексклузивно в салоните на Vogue Vision - Митко Дамов

Коприна за красива коса
Копринените калъфки може и да звучат като приятна есктраваганца, но всъщност са абсолютна необходимост, говорейки за красива коса. Коприната предпазва кутикулите на косъма, свеждайки до мининум триенето между косата и калъфката. По този начин косата не се накъсва и запазва хидратацията и блясъка си, преобразявайки се почти до неузнаваемост.

More Hair