Следва

WIZZ AIR Въвежда засилени мерки за безопасност и здраве от 1 Май

Sony спечели най-важния трофей на TIPA Awards 2020 - за иновация във фототехниката

Yep, that good!

All About Life преди 3 години

Sony съобщиха с гордост, че за поредна година световноизвестната Technical Image Press Association (TIPA) е отличила високо иновациите и технологиите в цифровата фотография на компанията, с цели 4 награди. Един от призовете е в най-оспорваната категория за "Най-добра фотографска иновация" и е присъден за технологията за проследяване на обект в реално време /функцията притежават много от цифровите фотоапарати на Sony/.

НАЙ-ДОБРА ФОТОГРАФСКА ИНОВАЦИЯ: Технология за проследяване в реално време

Технологията на Sony за проследяване в реално време открива нови хоризонти пред автоматичния фокус. В момента, в който фотографът определи обекта си, с полунатиснат спусък системата може да започне да го проследява без значение къде се движи в рамките на кадъра. Благодарение на функцията за AF по око в реално време (за хора и животни), камерата автоматично разпознава окото на съответния обект, когато е видим в кадъра. Системата използва изкуствен интелект и "научава" информация за обекта, включително цвят, яркост, разстояние, дори и специфично поведение на мимиките на очите и лицето. Така фокусът може да се запази безпроблемно без да има нужда да се сменя режима на автофокуса. Това е впечатляваща система, която задава нов стандарт при скоростта и точността на AF технологията.

НАЙ-ДОБЪР ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЪЛНОФОРМАТЕН ФОТОАПАРАТ: α7R IV

 

Моделът α7R IV на Sony има пълноформатен 61.2 MP CMOS сензор, който се конкурира с изображенията от средноформатните фотоапарати в по-компактна форма и размери. Освен това има функция за мултизаснемане с изместване на пиксела (от 4 или 16 кадъра), която се изразява в детайлно изображение с впечатляващите 240MP. Камерата поддържа функцията за непрекъснато заснемане с 10fps както и пълноформатно 4K видео. Освен всичко друго, A7R IV включва функцията за проследяване и AF в реално време , както и два слота за UHS-II карти, които поддържат бърз запис на голямо количество данни.

НАЙ-ДОБЪР APS-C ФОТОАПАРАТ, НИВО ЕКСПЕРТ: α6600

 

Фотоапаратът α6600 на Sony е идеален за професионалисти, които търсят компактно устройство с вълнуващи разнообразни функции, насърчаващи креативността, както при заснемане на изображения, така и при запис на видео. Моделът е страхотно решение и за създателите на съдържание с 4K запис и IBIS стабилизираща система. Камерата може да снима до 11fps и идва с голяма батерия, тип Z, която има най-дългия живот сред конкурентите в класа си . Моделът също така включва новата впечатляваща технология на Sony за проследяване и AF в реално време , която осигурява плавен преход между фокусирането върху даден обект, засичането на лица, дори и проследяване на очи.

НАЙ-ДОБЪР КОМПАКТЕН ФОТОАПАРАТ, НИВО ЕКСПЕРТ: RX100 VII

 

Моделът RX100 VII се харесва особено много на онези, които търсят компактна камера с пълен набор от функции, която не отстъпва по нищо на конкурентните професионални фотоапарати. RX100 VII поддържа оптична стабилизация на изображението и впечатляващо непрекъснато заснемане с до 20fps . Множеството режими за снимки, както и 4K видео с опция за забавен каданс до 1000fps, го правят чудесен видео помощник. Сензорът Exmor R™ CMOS и DRAM паметта осигуряват супер бърз пренос на данни.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 21 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.