Следва

Карин Ройтфелд и amfAR, заедно в борбата срещу Covid-19 с виртуално модно дефиле

Trend Report: киригами, but make it fashion

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2020

 

All fashion преди 3 години

Balmain

По пътя към устойчивата мода, сезонните тенденции все повече и повече се видоизменят към един издържан и подчинен на класиката вид с дизайни, готови да ни послужат години наред, вместо да ги сменяме на всеки шест месеца.

Gucci

Един от особено интересните трендове за Пролет/Лято 2020-та комбинира в себе си двете качества на вече познатото и категоризирано като често срещано сезон след сезон, както и усещането за свежест, което неминуемо идва с новия цикъл тенденции. Изрязаните детайли и процепите, стратегически поставени, последователно и в забележителни обеми, правят появи в колекциите на големите имена за настоящия топъл сезон. За разлика от първите образи, идващи наум, прорезите не идват със заявката да бъдат съблазнителни, даже напротив - така поставени върху дрехите те са по-скоро нестандартни и оригинални като идея, отколкото разкрепостени.

Emilia Wickstead

Като доказателство за казаното, наблюдаваме включвания в тренда от така да се каже консервативни имена в индустрията като Oscar de la Renta и Emporio Armani, които по издържан и безпогрешно красив маниер инкорпорират течението в своите пролетни колекции:

Oscar de la Renta

Emporio Armani 

JW Anderson

Mary Katrantzou

Christopher Kane 

Versace

Prabal Gurung 

Missoni

Rick Owens

More All fashion