Следва

#SendNudes! По нюд червило за всеки тен и подтон

Най-продаваните бюти продукти на всички времена

Козметичните продукти, устояли на изпитанието на времето

Face преди 3 години

Ежедневно козметичният пазар се залива от десетки изцяло нови продукти - до степен, в която дори трудно смогваме да ги тестваме, съответно и отразим. Въпреки че в по-голямата си част тези продукти биват лансирани като нещо универсално ново, в действителност нещата не стоят така - при определени продукти няма какво толкова ново да търсим като формула, затова ден след ден и година след година се обръщаме към старите си изпитани познайници.

В конкретния случай смятаме за най-удачно да се доверим на най-продаваните бюти продукти на всички времена следващия път, в който попълваме козметичната си чантичка. Ето и кои са те:

Пигмент за устни и скули със сатенен финиш от Benefit Cosmetics - Benetint Cheek & Lip Stain (предлага се в Sephora за около 55 лева/10 ml)

Един от най-известните продукти на Benefit Cosmetics е създаден в началото на 70-те по поръчка на известна за времето си стриптизьорка, а предназначението му тогава било да придава цвят на... зърната й. Основателките на бранда Джийн и Джейн разработили продукта на основата на кармин и розови листенца - оттогава насам са продадени повече от 8 милиона копия на легендарния пигмент, който към днешна дата се използва като червило и руж.

Молив за вежди от Anastasia Beverly Hills - Brow Wiz (отново може да открием в Sephora)

На дневна база се продават над 13 хиляди Brow Wiz молива - това прави приблизително 540 бройки от продукти на всеки час или 9 на всяка минута. Мейкъп гурута по цял свят се кълнат в качествата на продукта, за който и ние сме ви разказвали неведнъж. Няма нещо в този молив, което да не е специално - Анастасия Соаре пише правилата на eyebrow-играта, така че да не използваме неин продукт в тази стъпка от грим ритуалите си, би било просто глупаво.


Не знаете защо продуктите на Anastasia Beverly Hills са толкова култови? Нека ви разкажем...


Емблематичното червило на Charlotte Tilbury в цвят Pillow Talk (отново откриваме в Sephora)

Нюд тонът, пуснат на пазара пред януари 2017г., си спечели армия от фенове, сред които и немалко холивудски знаменитости - ако се чудите какво червило използват Меган Маркъл, Амал Клуни, Гуинет Полтроу, Кейт Мос и Роузи Хънтингтън-Уайтли - е, вече знаете. Най-ценното му качество е способността да се приспособява към всеки цвят на кожата. Въобще, цветът стана толкова популярен, че Шарлот пусна цяла грим серия, която да го придружава - от същата Pillow Talk гама можем да открием още руж, хайлайтър, лак за нокти и сенки за очи.


Какво ново: наистина магичният Magic Serum от Charlotte Tilbury


Руж в цвят Orgasm от Nars (предлага се в Sephora)

През 1999-та Франсоа Нарс отчаяно търси име за новия си продукт (въпросният руж): Удоволствие и Страст са сред обмисляните предложения, но в крайна сметка се спира на Оргазъм. Провокативното име се оказва катализаторът за успеха на този бляскав прасковен оттенък, ползващ се със същата слава повече от 20 години по-късно. От същия цвят в момента се произвеждат още хайлайтър, руж-стик, два глоса за устни и лак за нокти.

"Всичко сексуално е модерно. Още повече, кой не иска оргазъм? Това е най-прекрасното нещо", гласи тезата на Нарс. И малко статистика: две бройки от Orgasm се продават на всяка минута - не е никак зле.

Спиралата Better Than Sex Mascara на Too Faced (отново търсим в Sephora)

Историята гласи, че създателят на Too Faced, Джеръд Бландин, бил толкова шокиран от формулата, която постигнали лабораториите на бранда му, че възкликнал: "Това е по-добро от секс!" Само един слой от продукта е достатъчен, за да трансформира миглите в толкова невероятно плътни, потъмнени и извити, че да са достойни за червения килим.

Naked палитрата на Urban Decay (познайте къде можем да я открием...)

Вече десет години благодарим за съществуването на Naked палитрата на Urban Decay - историята на създаването й започва с поставянето на задача към раздел Развитие на компанията: служителите трябва да изберат само най-близките до натуралните цветове сенки за очи, които биха взели със себе си на безлюден остров - така се ражда палитрата с 12 универсални цвята, която всяко момиче обожава заради широката приложимост. Ключът към успеха се крие не само в самите цветове, но и в ултраиздръжливите формули. За да достигне тази завидна стабилност, Сенди Лернер, една от основателките на Urban Decay, прави всевъзможни тестове - слага ги за сърф уроците си, също и във фитнеса. За съжаление, оригиналната палитра е спряна от производство, но оттогава насам цветовете й достигат до нас под формата на шест други версии.

Ретро мат червилото на M.A.C Cosmetics в цвят Ruby Woo

Ако все още не сте се решили на първото си червено червило, не експериментирайте излишно, а се насочете директно към червеното червило на червените червила! Ruby Woo е създаден през 1999-та и не губи и процент от популярността си до днес - съвсем оправдано при това.


Еволюция на вечността: триумфът на червеното червило от 1912 до днес


Спиралата Cabaret Première на Vivienne Sabó

Миналата година легендарната спирала бе разпозната като най-продаваният продукт в Щатите от онлайн търговеца Amazon; ползватели на платформата от цял свят поставят отлични оценки на продукта, което го избутва толкова напред в #bestselling листата. Въпросната спирала обещава да превърне и най-късите и прави мигли в учебникарски пример и то без излишно спластяване. Продуктът не е водоустойчив, но ефектът му не изчезва нито при повишено ниво на влага, нито при реки от горчиви сълзи. Какво повече да очакваме от перфектната спирала?

Хайлайтърт на Becca - Highlighter Shimmering Skin Perfector Pressed

Пуснат в продажба през август 2013г., емблематичният хайлайтър идва в 12 тона, но като най-култов се подвизава Champagne Pop - златният стандарт при хайлайтърите, ако можем така да се изразим.

Отличителното при продукта е страшно добрата пигментация, въпреки прахообразната текстура - дава усещане за хидратиран блясък при нанасяне, което не се среща при много от останалите продукти на пазара. За любителите на т.нат. стробинг, както и на face-йогата, този продукт е буквално като дар от божествата.

Спиралата Lash Sensational Mascara от Maybelline New York

Спиралата на Хелена Кристенсен - да, до ден-днешен супермоделът използва само нея! Основателят на Maybelline разработва формулата за сестра си Мейбъл преди 1971-ва. Някои пазарни проучвания сочат, че по една Lash Sensational се продава на всяка 1.7 секунда.


Миналото: Сам съм си гримьор! Архивни фотографии на вечните красавици, правещи макиажа си сами


Коректорът Shape Tape Contour Concealer на Tarte (отново се отправяме към Sephora)

Емблематичният продукт на Tarte преобърна представите и концепциите ни за това какво трябва да представлява един коректор - според данни от вътрешни проучвания на бранда, по един коректор се продава на всеки 12 секунди - точно толкова добър е! Формулата съдържа масло от Ший, което помага за запазване еластичността на кожата, и екстракт от корен от Женско биле, отговорен за невероятния му brightening ефект.

Пудрата Original Foundation на Bare Minerals

Съжаляваме за многото строго статистични данни, но смятаме регистрирана продажба от продукта на всеки две минути за нещо доста впечатляващо, също така и затвърждаващо успеха на продукта. Перфектната композиция и чудесна основа на пудрата й печелят иконичния статус и защитават тази й позиция в козметичния свят до днес; предлага се в 30 цвята.

Кремообразният фон дьо тен Soleil Tan De от Chanel

Мечтите ни за перфектен слънчев загар и матов финиш срещат реализация в лицето на този продукт, идващ от лабораториите на Шанел през 2018-та. Често се казва, че грим линиите на подобни марки са надценени, но случаят с фон дьо тена категорично не е такъв.

СС кремът на Erborian

О, колко обичаме мултифункционални продукти! СС кремът може да се използва като база за грим или отделно като самостоятелен продукт - правейки "контакт" с кожата, се адаптира към състояние й, като я озарява мигновено.

One and only сетинг пудрата на Laura Mercier - Translucent Loose Setting Powder

Вероятно един от най-култовите продукти в този списък - предпочитана заради копринената си текстура, натурална композиция, способността да прикрива бръчици, фини линии и дребни несъвършенства, както и буквално да заличава порите. С тази пудра никога няма да сбъркате!

More Face