Следва

Какво е общото между имението на Кайли за $36.5 милиона и Huawei P40 lite

Маса за един? Концепцията на най-малкия ресторант в света

Добра идея?

Food преди 3 години

Цената за три ястия в Bord For En (Маса за един), поп-ъп ресторант в Швеция, отварящ на 10 май, е оставена на преценката на клиента.

Расмус Персон и Линда Карлсон са двойката, отговорна за уникалната концепция. Разположен във Вармланд, на около 350 километра от Стокхолм, ресторантът или едната маса и стол на ресторанта, по-точно, се намира на буйна поляна.

Обещанието - и предпоставка - е да не се взаимодейства с другите. Това е индивидуално преживяване, предназначено да се ползва изолирано. Няма чакалня и няма да видите друг гост. През целия си ограничен цикъл (ресторантът ще бъде отворен до 1 август) ще се обслужва по един човек на ден, така че Персон и Карлсон да могат да насочат цялото си внимание към госта.

Двойката не прави това, за да печели пари. Добавят, че няма да позволят да присъстват зрители: "Искаме да избегнем усещането, че сте наблюдавани, докато ядете храната си. Всички сме изправени пред трудни времена и има хора, които са загубили работата си, любим човек или дори ума си."

Яж сега, плащай когато и да било

Персон и Карлсон създават концепцията "Маса за един“ случайно, преди няколко седмици, когато родителите на Карлсон се появяват в дома на двойката, докато коронавирусът си проправя път по целия свят. Карлсон набляга на това, че Швеция е издала препоръки, а не ограничения, около практиките на социално дистанциране. 

Въпреки това, Персон и Карлсон решават, че е по-разумно, вместо да пуснат рисковите поради възрастта си родители на Карлсон в къщата, където четиримата биха се насладили заедно на храната при нормални обстоятелства, да им аранжират маса на открито в градината, на безопасно разстояние.Това необичайно изживяване се явява вдъхновението и ето, че се ражда "Маса за един".

"Приветстваме всички, независимо в какво финансово положение се намират. Цената на менюто зависи от госта", казва Карлсон. 

Карлсон и Персон работят в радиото, но имат опит в приема на гости през различни платформи. На въпроса "какво смятате да правите с живота си след това?", двамата нямат еднозначен отговор, но все пак добавят, че може и да разширят Масата за един "когато всичко приключи“.

В много градове по света вечерята самостоятелно, независимо дали на бара или в луксозно сепаре, е не само приемлива, но и нормална и ценена.

Повече информация тук.
 

More Food