Следва

We Are One: гледаме фестивалните филми #forfree в YouTube

Прясно разговорихме за вас: Izabel преди залез Слънце

Любов, лято, безгрижие...

Music преди 3 години

Изабел Алексиева е малък-пораснал "Бон-бон" с вече няколко издадени самостоятелни парчета, вече прекрасна госпожица с дълга руса коса, корица на модно списание, невероятна колекция от модни придобивки, пътешествия из цял свят, сериозна маса последователи в социалните канали и световно признание като един от най-големите фенове на Риана. Последното си го измислихме, но сме убедени, че ако имаше подобна класация, щеше да е напред в листата.

Разговорихме я прясно с ясен фокус - новата й песен Sunset, която сладката Изи описва с три думички, от които отчаяно се нуждаем в момента: ЛЮБОВ, ЛЯТО, БЕЗГРИЖИЕ!

View Sofia: Как преминава един твой "карантинен" ден? И въобще как ти се отразява #ден47 вкъщи?
Изабел Алексиева:
В интерес на истината очаквах времето да минава доста по-отегчително, но, освен че имам онлайн лекции както всички други студенти, работя и по предстоящи проекти. Като цяло, скуката липсва от картинката.

V.S.: Инстаграм профилът ти подсказва за множество пътувания, живееш между Лондон и София - къде обичайно можем да те открием, ако обстоятелствата не бяха такива?
И.А.:
Хммм... Ако обстоятелствата не бяха такива, определено бихте ме намерили с приятели навън из уличките на любимата ми София. А в Лондон - в любимия ми St. James парк или по-скоро вкъщи с чаша вино и приятели, с които рисуваме и слушаме музика.

V.S.: Като представител на Gen Z, обясни на един 30+ човек, какво е Tik-Tok и защо всички са там?
И.А.:
Ако трябва да съм напълно искрена, и аз не го разбирам особено, хаха, но за един артист е важно да се свързва с последователите си по различни начини. А Tik-Tok е доста добра платформа за популяризиране на песни. Сестра ми е перфектното поколение пример - тя и приятелките й използват Tik-Tok, за да измислят танци на популярни песни и също да пресъздават такива на популярни хора.

V.S.: Какво освен Sunset да слушаме?
И.А.:
В момента плейлистът ми е доста разноцветен честно казано, но определено съм на вълна R&B и Soul. Бих препоръчала артистът Berhana и много любимите ми Jorja Smith, също H.E.R., а от българските изпълнители Cmo & Trombobby.

V.S.: Разкажи ни малко повече за парчето.
И.А.:
Всичко започна след лятото, когато заминах да живея и уча в Лондон. Енергията там е съвсем различна, всеки се стреми много усилено да постигне целите си. Накратко, надъхан си да създаваш. А концепцията... това просто е епизод от живота ми, който много исках да си върна, а вече нямаше как. Освен чрез изкуството, разбира се.

V.S.: Какво е да продуцираш и запишеш песен напълно сама?
И.А.:
Има ужасно напрежение в целия процес, просто защото когато правиш всичко сам, не можеш да си дадеш реална сметка какво се случва накрая. Задълбаваш в едни детайли, които само ти чуваш и виждаш, а накрая нищо не ти звучи добре, хаха.

Тук искам само да добавя и да благодаря на един мой приятел, който се съгласи да ми помогне, и записа за Sunset феноменалното китарно соло в края на парчето - Симеон Минчев, благодаря ти!

V.S.: Най-красивият залез...
И.А.:
Този, който не е самотен.

V.S.: Твоето момче е...
И.А.:
Много неща, но най-вече мое!

V.S.: Най-нежните слова?
И.А.:
Звуците на природата.

V.S.: Какво те вдъхновява; кое те кара да скачаш от леглото сутрин?
И.А.:
Вдъхновението ми идва според ситуацията, в която се намирам. Дали ще бъде преживяване, или филм, или песен - доста е относително. Но в повечето случаи се вдъхновявам от реалния живот и нещата, през които минавам.

V.S.: Първото нещо, което ще направиш/място, на което ще отидеш, пост-карантинно?
И.А.:
Отивам при бабите! Тук спор няма... не съм ги виждала от 4 месеца, даже като го казвам, направо не ми се вярва. Казвам го, защото връзката, която имам с тях, е изключително силна, не мога да ви опиша дори.

V.S.: Имаш забележителна колекция обувки, любим чифт?
И.А.:
Благодаря! Въпросът е доста труден, не мога да дам само един отговор, ето тези обичам много:

V.S.: Три продукта от Fenty Beauty, с които е абсолютно задължително да се сдобием?
И.А.:
Задължително Gloss Bomb, някой Blush Stick и на последно място Body Lava.

V.S.: Как поддържаш форма? А прекрасния вид на кожата си?
И.А.:
Доста дълго време бях балерина, докато не заминах Лондон. Там също продължавам с балетните тренировки, тъй като фитнес залата не е моето място. А колкото до кожата, преди повече от година започнах да използвам една абсолютно натурална френска козметична линия и кожата ми е по-добре от всякога.

V.S.: Пет съвета за добър Инстаграм кадър, твоят фийд е забележителен.
И.А.:
Много благодаря! Няма някаква философия, достатъчно е да познаваш добре себе си и да знаеш кой профил е по-добрият, хаха. Но бих казала, че човекът зад камерата е по-важен.

V.S.: Има ли сила на света, която да те накара да се разделиш с рапунцелската си коса?
И.А.:
По едно време се бях замислила доста, знаете, беше доста тренди преди година, но аз не се водя особено от тези неща, обичам да се отличавам, затова мисълта бързо отшумя.

V.S.: Имаме рубрика "Обичам мама! Тя ме научи на стил", кой е първият "моден" урок, който научи от своята?
И.А.:
Мама е човекът, който винаги ме е подкрепял във всичко, което правя. Модата е втората ми страст и обожавам да изразявам настроението си чрез нея. Най-важното, което научих от Мама, е да не обръщам внимание на тесногръди хора.

V.S.: Като модно момиче на модни момичета, must-have аксесоарът за следващия сезон според Изабел?
И.А.:
Лилави сандали на нисък ток!


Можете да чуете новия сингъл на Изабел Sunset във всички стрийминг платформи или ОТТУК.

More Music