Следва

Най-добрите 6 стягащи крема за лице

Just like that: лимфен дренаж у дома

Моментите на грижа са важни, затова не трябва да ги оставяме на заден план, дори и това да означава, че трябва да извършим избраната процедура сами у дома.

 

Body преди 3 години

По подобен маниер се грижим за маските за лице, включително и цялата терапия, която по неволя, но все пак доста успешно, успяхме да приложим сами. Лимфният дренаж пък е следващата процедура, при която с достатъчно старание, можем да получим резултат, близък до този в салона.

Този вид масаж е съсредоточен изцяло около лимфната течност и нейната добра циркулация - лимфата предпазва тялото от инфекции и болести и поддържа вътрешните пречистващи механизми на тялото. Като малка част от ползите от лимфния дренаж можем да посочим скулптуриране на тялото, благодарение на извеждането на застоялите течности в тялото; подпомагане цялостната детоксикация на тялото; повишаване нивата на енергия; подпомагане на следоперативно възстановяване и повишаване общия инунитет, изхввърляйки вредните вещества от тялото.

Движенията, които се използват, са нежни и повтарящи се, а с тях избутваме течността от тъканите към лимфните възли, където бактериите, вирусите и другите вредни микроорганизми биват унищожени. А за да проведем терапията успешно, изпълняваме следните стъпки:

Набяваме си олио за тяло или какъвто крем имаме под ръка и нанасяме обилно по местата, които ще масажираме - ръце, крака и корем. Подобен домашен масаж можем да изпълняваме 3 до 4 пъти седмично, но ако посещаваме специалист - не повече от два пъти на седмица.

Стартираме масажа, заставайки пред огледало, за да контролираме движенията и да ни е по-лесно. Извършваме натиск в зоната точно под ключицата, за да активираме процеса на дренаж, след това прилагаме движението три пъти под мишниците, с леко движение към лимфните възли. При зоната на ръцете точките за натиск са от лакътя до рамото, винаги в движение отдолу нагоре.

Зоната на корема масажираме с цели длани, поставяйки ги върху корема с начална точка мястото между хълбоците и извършвайки кръгообразни движения около пъпа общо 5 пъти. Завършваме с непрекъснати пощипвания в продължение на минута, докато кожата не се зачерви леко.

По отношение на долната част на тялото, там следва да започнем масажа от областта на слабините, където са разположени лимфни възли. Натискаме 3 пъти и след това със свит юмрук приплъзваме в посока от коляното нагоре, общо 8 пъти. Завършващата стъпка се изразява в свиване на коляното 3 пъти и след това приплъзване на свития юмрук от стъпалото до коляното 10 пъти.

Целият масаж не бива да отнема повече от 15-20 минути, а правилното отношение към тялото след него е много важно. Задължително е да се хидратираме добре, за да могат излишните течности да бъдат отведени от тялото, също така е добре да избягваме приема на захар, алкохол и сол, поне няколко часа след процедурата.

More Body