Следва

LOVE in art: най-романтичните произведения на изкуството

We Are One: гледаме фестивалните филми #forfree в YouTube

We Are One: A Global Film Festival обединява двадесет от най-големите световни филмови фестивали в 10-дневен глобален онлайн фестивал, достъпен безплатно в YouTube.

Movies & TV преди 3 години

Световна карантина, блокирани социални контакти, преустановени масови прояви... за момента това е гледката от балкона или от дивана - който както го предпочита. Контактите, бизнесът, културата, всичко се измести в онлайн пространството - една алтернатива, за която би следвало да сме благодарни.

И предстои да бъдем още по-удовлетворени, особено кинолюбителите, между 29 май и 7 юни 2020 г., когато ще станем свидетели на виртуозен филмов маратон с домакин YouTube в партньорство с глобалната медийна компания Tribeca Enterprises.

We Are One ще се превърне в най-големия филмов фестивал, огромен жест от страна на  киноиндустрията, който ще дебютира по време на пандемията, по време на която по-голямата част от ежегодните културни мероприятия отменят плановете си или отлагат началните си дати за неопределено време.

В събитието ще вземат участие най-престижните световни филмови фестивали: Cannes Film Festival, Festival, Berlin International Film Festival, BFI London Film Festival, Guadalajara International Film Festival, International Film Festival & Awards Macao (IFFAM), Jerusalem Film Festival, Mumbai Film Festival (MAMI), Karlovy Vary International Film Festival, Locarno Film Festival, Marrakech International Film Festival, New York Film Festival, San Sebastian International Film Festival, Sarajevo Film Festival, Sundance Film Festival, Sydney Film Festival, Tokyo International Film Festival, Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival и Venice Film Festival.


Педро Алмодовар за изолацията, филмите и секса


“Често говорим за силната, непобедима роля на филма като средство за вдъхновение и обединяване на хората отвъд границите и различията, като своеобразна помощ за изцелението на света”, заяви в прессъобщение Джейн Розентал, която е съосновател на филмовия фестивал “Трайбека”. “Целият свят се нуждае от изцеление в момента.”

Съставът на филмовите продукции тепърва ще се разкрива, но организаторите обещават разнообразни жанрове - късометражни филми, документални филми, музика, комедия и дискусии от всеки един от фестивалите.

We Are One: A Global Film Festival обединява куратори, артисти и разказвачи, които да разведрят и да утолят жаждата за кино на световната публика”, допълни Розентал. “В работата си, съвместно с нашите изключителни фестивални партньори и YouTube, се надяваме всички да усетят какво прави всеки фестивал толкова уникален, да оценят изкуството и силата на филма.”

По-рано този месец режисьорът на кинофестивала в Кан, Тиери Фремо, отхвърли идеята за онлайн издание в интервю за Variety, твърдейки, че филмите трябва да изчакат да бъдат показани на Голям екран. Тиери явно превключи предавката и показа подкрепата си за 10-дневната виртуална програма в общо изявление с Пиер Лескюр, президент на Филмовия фестивал в Кан.


YouPorn предложиха да стриймват филмовия фестивал в Кан


“Гордеем се, че се присъединяваме заедно с нашите партньорски фестивали, за да прожектираме наистина необикновени филми и таланти, позволявайки на публиката да почувства както нюансите на разказването от цял свят, така и артистичните личности на всеки един фестивал”, сподели екипът.

Онлайн прожекциите ще бъдат безплатни, но организаторите на виртуалния фестивал се надяват любителите на киното да дарят средства, според индивидуалните възможности, за фонда към Световната здравна организация за справяне с пандемията COVID-19.

Повтаряме (!), We Are One: A Global Film Festival ще бъде достъпен от 29 май до 7 юни ТУК.


Комедия vs. Корона: 10 вечни комедии за по-забавно "вкъщи"


 

More Movies & TV