Следва

Street Style: Queens in Jeans

Дизайнери за следене: жените, творящи за жени

Жените начело на младите модни брандове

 

All fashion преди 3 години

Модната индустрия, подобно на целия останал свят, е изправена пред безпрецедентна ситуация, изискваща много работа, здрава мисъл и позитивна нагласа, за да бъде преодоляна.

За младите и все още развиващи се брандове предизвикателството е още по-голямо, затова днес използваме момента да привлечем внимание към тях и по-специално към част от любимите ни имена, създадени и ръководени от жени, блестящи примери за смислен дизайн, качествено изпълнение и комерсиален успех, така необходим за оцеляване в конкурентната среда.

WANDLER
Базираният в Амстердам бранд е основан през 2017-та от Елза Уандлър, а популярността му расте с всеки изминал сезон. Минималистичната естетика на чантите, а от скоро и на линията обувки, произведени в Италия, печели сърцата на множество инфлуенсъри, модни редактори и бутици не само в Европа, но и по света.

Елза Уандлър

LA COLLECTION
La Collection се превръща в епитом за луксозни, минималистични и изработени основно от коприна дизайни, специфични на вид, но всъщност богато приложими в красивото ежедневие. Основателката на бранда се казва Флоранс Кулс, родом от Белгия и базирана в Антверпен, а La Collection всъщност съществува едва от 2017-та насам.

Флоранс Кулс

HUNTING SEASON
Hunting Season е луксозен бранд за чанти, изработени от екзотични кожи в Колумбия, а основателката е Даниеле Корона. Основан през 2006г., брандът се радва на огромен успех, дизайните се продават в едни от най-големите онлайн ритейлъри, а най-разпознаваемият модел е чантата-кутия.

Даниеле Корона

LIZZIE FORTUNATO
Lizzie Fortunato прави едни от най-нежните бижута на пазара, като брандът е основан още през 2008г. от двете близначки Лизи и Катрин - Лизи се занимава с дизайна, а Катрин с финансовата част на бизнеса. Бижутата се отличават с употребата на естествени флуидни на вид форми, барокови перли и злато.

Лизи и Катрин Фортунато

MANSUR GAVRIEL
Зад познатото име застават Рейчъл Мансур и Флориана Гавриел, приятелки от дълги години, които обединяват дизайн силите си, за да създадат висок клас линия чанти на достъпни цени. Днес брандът се развива прекрасно, а приятелките дори разширяват line up-а с дрехи и обувки.

Рейчъл и Флориана

MARINA MOSCONE
Сестрите Марина и Франческа Москоне поддържат италианското майсторство и дух живи със своя млад бранд, ориентиран към луксозна линия прет-а-порте. Основано едва през 2016-та, името Marina Moscone се характеризира с прецизни форми, съблазнителна естетика и луксозни материи, а последната им колекция, представена през февруари тази година по време на седмицата на модата в Ню Йорк, се нарежда в класацията на Vogue на една от най-добрите 10 колекции.

Марина Москоне

AMINA MUADDI
Амина Муади е силно разпознаваемо име в модните среди - освен дизайнер на впечатляващи обувки, младото момиче е и инфлуенсър, използващ връзките и популярността си, за да подсигури комерсиалния успех на своите дизайни. Амина работи като дизайнер на обувки от повече от 10 години преди да основе настоящия си бранд, а за направата на силуетите и разточителните декорации тя споделя, че се вдъхновява от своите йорданско-румънски корени. 

Амина Муади 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.