Следва

Absolut Rock

Тя + чифт обувки = ВНЛ

Много по-вероятно е една жена да помни първия си чифт обувки, отколкото някое старо гадже, твърди скорошно...

All fashion преди 14 години

Много по-вероятно е една жена да помни първия си чифт обувки, отколкото някое старо гадже, твърди скорошно проучване.

Независимо дали са Manolo Blahnik, Jimmy Choo, или просто обикновен чифт високи токчета, повече от 92 процента от жените помнят първия чифт обувки, които са си купили със собствени пари.

В същото време, по-малко от две на всеки три, може да си спомни името на човека, когото са целунали за първи път. Огромна част от тях, 96 процента, споделят, че съжаляват за това, че са изхвърлили стар чифт обувки, и само 15 процента за това, че са изхвърлили старо гадже. Потресаваща статистика!

В проучването са участвали повече от 1,000 жени, като са им задавани въпроси за отношението им към обувките и за това какво си спомнят за тях, в сравнение с това какво помнят за старите си връзки.

Експертите твърдят, че причината за тази привързаност към обувките се крие в навиците, които жените имат когато става въпрос за купуването им. Повечето жени купуват обувки за специални поводи - сватби, рождени дни или специални празници. За ужас на половинките си, много жени пазят старите си обувки, създавайки забележителни колекции. Това, че не носят повечето от тях няма никакво значение.

Хората често си представят как жените пазят стари любовни писма в кутия за обувки, но в повечето случай, самите обувки са много по-ценни за тях. Те се отнасят с обувките си като с най-добри приятели, и както изглежда, спомените за тях са много по-трайни от тези за стари любовници.

Предишни проучвания показват, че една жена има средно около 19 чифта обувки, но носи едва 4 от тях редовно.

Също една четвърт от обувките са носени само веднъж.

Една на всеки шест жени има повече от 30 чифта обувки, а една трета нямат къде да ги държат.

И докато по-голямата част от жените твърдят, че пазаруването на обувки не им е създавало финансови проблеми, една на всеки седем е скривала нов чифт обувки от партньора си.

Тези резултати показват само едно - жените са много по-силно привързани към обувките си, отколкото се смяташе.

Лоша новина, мили дами, вие сте пристрастени!
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 3 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 22 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.