10 криворазбрани факта за Ботокса, които е нужно да обясним

10 криворазбрани факта за Ботокса, които е нужно да обясним

Важно!

В търсене на извора на младостта, перфектното селфи и най-вече личния комфорт, все повече жени посягат към Ботокс инжекциите: в последните две-три години броят на възползвалите се от услугата нараства с една трета! И защото никоя от нас не е оперирана от суетност, а и бидейки жени, е съвсем нормално да се стремим и интересуваме от постигането на най-добрия възможен външен вид, излагаме 10 криворазбрани факти за Ботокса, които отчаяно се нуждаят от доуточняване:

Ботоксът не е "просто ботокс"
Botox всъщност е име на бранд, което впоследствие започва да се използва като нарицателно за Ботулиновия токсин като цяло (бел.ред. подобно на Coca-cola и Pampers - един конкретен бранд става по-известен от самия продукт). Също така съществуват и други субстанции със сходни ефекти, които спират свиването на мускулите.


Кое беше, но вече не е тренди в пластичната хирургия


С кои бръчки се бори Ботоксът
Златният стандарт при инжекциите е горната трета от лицето: носът, челото и крайчетата на очите. Доказано ефективно е също инжектирането на токсина в мускулите по шията, също и дъвкателните мускули, ако се борим с бруксизъм. Има, разбира се, и ред несъвършенства, които не могат да бъдат повлияни от Ботокса - като например назолабиалните бръчки - в тази зона е по-добре да се прилагат филъри.

Ботокс на 20 - да или не?
Някои специалисти препоръчват превенция: според тази теория, ако започнем да инжектираме от токсина на по-ранна възраст, действително ще успеем да предотвратим цялостната поява на бръчки. Въпреки това, повечето дерматолози вярват, че употребата му е желателна, едва след като вече се появят индикации за стареене на кожата - бръчки и фини линии. Колкото до младата кожа - вторият "тип" специалисти твърдят, че е просто загуба на ресурс, а също и огромен риск, защото с времето токсинът губи от силата на действието си, тоест, отпуска мускула и е съвсем възможно кожата да започне да изглежда дори по-състарена заради загубата на обем. Най-удачният момент да започнем с инжекциите е, когато забележим появата на статични бръчки (когато лицето е неподвижно), но същевременно все още да не са станали прекалено дълбоки.


Ние те харесваме и с ботокса, оформената с филъри челюст, корекцията на ушите и останалите операции, Брад Пит!


Ботоксът НЕ Е болезнен

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.