Следва

Искаме този глезен след 53 години...

Цитирай ме: австралийската перла Кейт Бланшет

Безпрецедентен талант, ексклузивна красота!

Celebrities преди 3 години

Златокосото вдъхновение Кейт Бланшет е истински бисер в актьорската гилдия. С кралско великолепие, с безспорен интелект и с деликатна, тайнствена усмивка, тя озарява всеки филм с нейно участие и всеки червен килим, по който красивата й фигура пристъпва, а десетките й успешни превъплъщения заслужено й носят и световна слава, и нашата любов. Ролите й наброяват над 80, спечелените отличия са повече от 150, сред които 2 Оскара, 3 Златни Глобуса и 3 награди БАФТА, плюс още 180 номинации.


Щрак, fashion, на портрет: Кейт Бланшет


Влюбваме се в нея всеки път отново, дали в ролята й на актриса, режисьор или модна икона. Неслучайно сп. Time включва австралийката в списъка си с най-влиятелните личности в света.

Цитираме Кейт не само заради предстоящия й 51-ви рожден ден на 14 май. Днес ликуваме за нейните професионални качества като актриса-хамелеон и чисто човешките й добродетели.

“Вярвам, че има неща в този живот, които не могат да бъдат отречени или рационализирани, и любовта е едно от тях.”

“Ако сте започнали да губите, губете с достойнство.”

“Обичам в живота си това, че не следвам маниакално някакъв план. Просто оставям животът да се разгръща пред мен от само себе си.”

“Това, че се обличаш секси, не означава непременно, че искаш да правиш секс.”

“Ролите променят виждането ми за света. Да се отдадеш на определена роля, означава да се сблъскаш с реалното, да наблюдаваш това, което се случва около теб; за да обогатиш героя, трябва да си по-проницателен за света и по-малко безразличен.”

“Проблемът с равенството между половете ще бъде решен, само когато се постигне равно заплащане. И когато жените престанат да казват, че могат да поемат всичко на свой гръб. Когато ме питат как успявам да се справя с всичко, аз отговарям: “Но аз не успявам!”. Никой не успява. Всички се оплакват от децата, от работата или от партньора си. Защо да претендирам за обратното?”

“Важно е да пътувате, да се движите, да събирате постоянно преживявания, за да има с какво да се върнете обратно на работа. За мен това е естествено.”

“Недостатъците на социалните мрежи са, че разделят хората много бързо, създават съперничество и завист в смисъла на това, че животът тук е по-добър от живота там.”

“Понякога културата трябва да се променя отвътре навън. Да разтърсим основата, за да се случи промяната.”

“Не съм от онези кокетки, чиято единствена мания са вечерите в града. Аз живея на земята.”

“Никога не съм искала да правя кариера. Това, което ми харесва, е да експериментирам, да пътувам, да бъда заобиколена от хора, които уважавам и които ме обогатяват. Сцена, добър сценарий, добър екип. Това е моето щастие. Когато бях млада, знаех, че искам да имам професия, която да ми позволи да пътувам. Но нямах никаква представа каква ще стана. Започнах да работя в сферата на финансите, а после ме грабна театърът. Същевременно успях да създам семейство. Всичко това дължа най-вече на моето любопитство, лекота, безгрижие и оптимизъм.”

“Разбира се, човек се притеснява от старостта. Нека не се лъжем, смъртта е страх за всички ни. Аз просто не се паникьосвам от бръчките – те са от смях. А кой иска лице, на което липсва история?”



More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 14 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.