Следва

Keep it simple

Стил урок на седмицата: тренди елементите, които ще носим all summer long

Тенденциите за новия сезон са тема, която следим отблизо, разглеждаме в примери и дискутираме редовно.

 

All fashion преди 3 години

Освен видяното на котешката пътечка, където се сформират основните трендове, не пропускаме и случващото се на улицата, където често тенденциите биват модифицирани спрямо реалните нужди на модните момичета. Така например ставаме свидетели на скоростното развитие на пет иначе малки тренди елемента, които явно присъстват във всеки моден гардероб този сезон и с които възнамеряваме да се сдобием и ние.

Ето и кои са те:

Джапанки
Джапанките са от онези модни елементи, чиято репутация остава съмнителна, колкото и пъти модното колело да се завърти, поставяйки ги в окото на тенденциите. За сметка на това обаче дизайнът се радва богато на дизайнерско внимание. Това важи особено за минималистичните и скандинавски дизайнери като цяло, които губят ума и дума при вида им, а модните инфлуенсъри пък, които отблизо следим, показват нагледно не един или два ужасно стилни начина да приобщим джапанките и към своите гардероби с лекота.

Тишърт без ръкави
Неостаряващият бял тишърт, неприкосновен в своята чиста минималистична естетика, търпи малка, но все пак осезателна промяна по отношение на силует за Пролет/Лято 2020. Новият сезон като че ли деликатно и без много усилия успява да раздвижи една от най-обичаните модни класики, променяйки единствено ръкавите й. Точно така, тишъртът без ръкави, все така опростен - без принт и надписи, се превръща в непрекъснато растящ тренд.

“Пенсионерски” маратонки от New Balance
Ако искаме супер модерни бабешки маратонки, сега е моментът. Дизайните на спортния гигант New Balance присъстват като акценти във визиите на редица модни момичета, а “пенсионерското” им звучене като че ли идва освежаващо на фона на издържаните минималистични визии. Подобно на Пернил Таисбек и компания, съчетаваме ги в монохромни аутфити, незадължително черни или бели, а по-скоро бежово-златисти.

Преувеличени якички
Яката на ризата, тренча, блейзъра и дори палтото добива изцяло нов вид, съдейки по тенденциите за Пролет/Лято 2020-та. Тя е значително преувеличена в размера си, а ретро видът й се върти някъде между 70-те и 80-те години на миналия век като естетика. Любопитно е как един толкова малък и понякога недоглеждан детайл се превръща в хайлайт, подчиняващ цялата визия на себе си. Ризата с подобна яка изглежда фантастично, ако е съчетана с блейзър и джинси, а облечена под пуловер или дори рокля - мини или миди, засиява с енергия, придаваща софистициран вид и на най-семплия силует.

Цветни миди рокли
Красивите, смели цветове са отличителен знак на Пролет/Лято 2020-та, а миди роклята от своя страна се е превърнала в редовен go-to елемент, без който не си представяме нито един сезон. В съчетание двата елемента стават незаменими, а момичешката им жизнерадостна естетика се откроява във фийдовете на любимите ни модни момичета.

More All fashion