Отърсване от ненужното с Christopher Kane

Отърсване от ненужното с Christopher Kane

Pre-fall колекцията за 2020-та на Кристофър Кейн идва с интересното наименование Naturotica, за което дизайнерът разказва, че е измислил заедно с екипа си през декември, когато са творили по новите дизайни. А с името шотландският дизайнер имплементира двете основни посоки, които винаги са го интересували и са намирали място в дизайните му - наука и природа.

По думите на Кейн, колекцията представлява отърсване от ненужното - дизайните са видимо обрани в своята естетика, прецизно изпълнени и разпознаваеми като похвати за Кейн. Минималистичният подход и особено концепцията звучат повече от релевантно в настоящата ситуация, макар и всъщност замисълът на колекцията да изпреварва като времева линия глобалната пандемия.

Изкусният тейлъринг, разбира се, е силно застъпен и в тази колекция, а други детайли, представляващи забележителна част от общото цяло, са обемните поли в А-образна кройка; красивите къдри - изпълнени и от тежко падащ сатен, и от лак; ситните дантели, неминуем акцент за дизайнера; както и още слоганите Naturotica, разположени върху белите тишърти.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia