Следва

Траурни брошки и насекоми всякакви: най-необичайните бижута от Викторианската епоха

Отърсване от ненужното с Christopher Kane

PRE-FALL 2020

 

Runway преди 3 години

Pre-fall колекцията за 2020-та на Кристофър Кейн идва с интересното наименование Naturotica, за което дизайнерът разказва, че е измислил заедно с екипа си през декември, когато са творили по новите дизайни. А с името шотландският дизайнер имплементира двете основни посоки, които винаги са го интересували и са намирали място в дизайните му - наука и природа.

По думите на Кейн, колекцията представлява отърсване от ненужното - дизайните са видимо обрани в своята естетика, прецизно изпълнени и разпознаваеми като похвати за Кейн. Минималистичният подход и особено концепцията звучат повече от релевантно в настоящата ситуация, макар и всъщност замисълът на колекцията да изпреварва като времева линия глобалната пандемия.

Изкусният тейлъринг, разбира се, е силно застъпен и в тази колекция, а други детайли, представляващи забележителна част от общото цяло, са обемните поли в А-образна кройка; красивите къдри - изпълнени и от тежко падащ сатен, и от лак; ситните дантели, неминуем акцент за дизайнера; както и още слоганите Naturotica, разположени върху белите тишърти.

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.