Това Долче за $1 145 ли е, министър Ангелкова?

Това Долче за $1 145 ли е, министър Ангелкова?

La Dolce Vita! - елегантно е...

В елегантна бледорозова, 100% копринена риза с флорален принт на бели лилии и панделка за яка се изказа вчера от парламентарната трибуна министърката на туризма. Николина Ангелкова призова всички ни да подкрепим българския туризъм, като посетим нашето Черноморие това лято, в допълнение към съобщението, че хотелите и местата за настаняване в страната отварят. Едновременно с рутинните си задачи, министър Ангелкова отдаде и почит към италианската философия за живота La Dolce Vita - вероятно това е посланието, което се опитва да излъчи.

Въпреки че по коприненото творение, с което е облечена госпожа министърката, няма явни белези за определена марка, Dolce & Gabbana почеркът е на практика необъркваем. Позачудихме се, е ли е възможно Ангелкова да изживява свой "Мелания Тръмп момент", или като Десислава Радева се опира на модели от Жени Живкова и Жана Жекова, заимствани от италианците.

Проучването ни даде резултат и не след дълго вече разполагаме с емпирични доказателства за произхода на копринената дреха - моделът е от колекция Пролет/Лято 2019 на фешън дуото Доменико-Стефано, към момента е изчерпан във всички големи онлайн ритейлъри, но откриваме последна бройка, при това на 40-процентово намаление, ТУК. За протокола, цената на изкусната италианска риза е 1 145 долара (приблизително 2 064 лева), а с намалението - $ 687 или 1 238 лева.

Предполагаме Ангелкова се е сдобила с ценното модно притежание миналия сезон, когато колекция все още бе актуална и налична навсякъде, но имаме и друга теория - тъй като интересът ни бе силно възбуден от тази проява на вкус от стана на госпожата (не конкретизираме добър или лош вкус съвсем умишлено), потърсихме модела и в България, където, оказва се, все още има налични модели от въпросната пролетно-лятна колекция. Ако сте силно повлияни от стиловите прийоми на Ангелкова, можете да закупите блуза и рокля със същия принт.

Иначе, причината да сме толкова категорични в дизайнерската принадлежност на този така основен елемент от женския гардероб е почти незабележимото лого от лявата страна на дрехата.

Доколкото виждаме, г-жа Николина храни особена симпатия към емблемата на италианската мода, тъй като по подаващата се дръжка на също бледорозовата й чанта, разбираме, че носи класическия модел Miss Sicily, чиято цена се срамуваме да коментираме.

За да влезе напълно в бюджета си, ако предположим, че разполага само с министерската си заплата от 5 592 лева (по данни на Mediapool), предлагаме на министър Ангелкова да допълни Долче колекцията си с нов бански, който да разхожда цяло лято по българското Черноморие, считано от 24-ти май, както самата тя инструктира - например този:

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.