Следва

Bella!

Twiggy, 70, за странното начало на бляскавата си кариера

Иконата на 60-те...

All fashion преди 3 години

70-годишната Лесли Хорнби, известна като Twiggy, е първият супермодел в света - прекарва в модната индустрия едва четири години, но съумява да остави такъв отпечатък с невероятната си кариера, че да не загуби статуса си на модна икона. В момента Туиги стартира собствен подкаст - Tea With Twiggy, в който интервюира близки свои приятели. По време на разговора с британската актриса Джоана Лумли, моделът си спомня за началото на шеметната кариера и споделя своята тези по въпроса с бързата и главозамайваща слава, която натрупва през 60-те.


Уроците на любовта: Туиги


Туиги, която се появява на подиума за първи път едва на 16, по това време живее, както самата тя определя, "по-скучно от повечето тийнейджъри по онова време".

Звездата казва още, че когато за първи път отива в Ню Йорк през 1967 г., за да се снима в американско списание, незабавно е отведена в "стаята за разпити" на летището:

"Всички бяха сигурни, че аз, като ярък пример на поколението си, употребявам нелегални субстанции - дори пренасям. Но всъщност никога не съм взимала наркотици. Пушех, да, това не мога да скрия", споделя моделът.

Друг забавен инцидент се случва и при първия й ангажимент в Париж. На вечерно парти един от сервитьорите пита младата Лесли какъв алкохол ще желае, а тя отговаря: "Кола, моля", на което момчето отвръща учудено: "Колко старомодно!"

На 20 години Лесли решава да докаже на света, че красивото лице не е единственото, с което може да се похвали - започва да се занимава активно с музика и актьорско майсторство, а успехът не закъснява.

More All fashion