Следва

Bella!

Twiggy, 70, за странното начало на бляскавата си кариера

Иконата на 60-те...

All fashion преди 3 години

70-годишната Лесли Хорнби, известна като Twiggy, е първият супермодел в света - прекарва в модната индустрия едва четири години, но съумява да остави такъв отпечатък с невероятната си кариера, че да не загуби статуса си на модна икона. В момента Туиги стартира собствен подкаст - Tea With Twiggy, в който интервюира близки свои приятели. По време на разговора с британската актриса Джоана Лумли, моделът си спомня за началото на шеметната кариера и споделя своята тези по въпроса с бързата и главозамайваща слава, която натрупва през 60-те.


Уроците на любовта: Туиги


Туиги, която се появява на подиума за първи път едва на 16, по това време живее, както самата тя определя, "по-скучно от повечето тийнейджъри по онова време".

Звездата казва още, че когато за първи път отива в Ню Йорк през 1967 г., за да се снима в американско списание, незабавно е отведена в "стаята за разпити" на летището:

"Всички бяха сигурни, че аз, като ярък пример на поколението си, употребявам нелегални субстанции - дори пренасям. Но всъщност никога не съм взимала наркотици. Пушех, да, това не мога да скрия", споделя моделът.

Друг забавен инцидент се случва и при първия й ангажимент в Париж. На вечерно парти един от сервитьорите пита младата Лесли какъв алкохол ще желае, а тя отговаря: "Кола, моля", на което момчето отвръща учудено: "Колко старомодно!"

На 20 години Лесли решава да докаже на света, че красивото лице не е единственото, с което може да се похвали - започва да се занимава активно с музика и актьорско майсторство, а успехът не закъснява.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.