Следва

WIN IT! Времеубежище на Георги Господинов

Запознайте се: Алия Шоукат, предполагаемата половинка на Брад Пит

Алия Шоукат попадна под светлината на прожекторите миналата година, когато западни таблоиди съобщиха, че 31-годишната актриса излиза с 56-годишния Пит. И докато главните герои на романа избират да замълчат, разказваме най-интересното за новата приятелка на Брад.

Celebrities преди 3 години

Личният живот на Брад Пит не дава покой на журналистите, откакто се разведе с Анджелина Джоли. В пресата редовно се появяват статии за възможни любовни романси, включително за подновяване на отношенията с Дженифър Анистън. До момента всички предположения на таблоидите, за съжаление, се оказват само слухове, но този път може и да са в правилна посока. Изглежда Пит се среща с актрисата и художник Алия Шоукат.

Двойката неведнъж е забелязвана заедно и дори режимът на самоизолация не се оказа пречка за отношенията им. Папараците на няколко пъти уловиха актрисата да върви към дома на холивудския красавец с покупки в ръце.

Алия Шоукат е родена в САЩ през 1989 г.; баща й е от Ирак, а майка й е с норвежки, италиански и ирландски корени. Още през юношеските си години е наясно, че работата й ще бъде свързана с телевизията и киното. Шоукат изпълнява първите си роли през 90-те, но придобива по-широка известност след 2003 г., когато става част от американския ситком Arrested Development. Сериалът й носи не само славата, но и няколко номинации за престижната награда на Гилдията на екранните актьори в САЩ.

“Когато бях на девет, казах на родителите си, че искам да бъда актриса. В началото не подкрепиха идеята, но с времето ми помогнаха да направя първите стъпки към голямата ми мечта. Благодарна съм им!”, споделя Шоукат в интервю.

Желанието на Алия Шоукат да успее в актьорската професия не е изненадващо - дядо й Пол Бърк е прочут американски актьор, познат най-вече с ролята си на детектив Адам Флинт от телевизионния проект Naked City, за който има две номинации за Еми. Актрисата признава, че именно дядо й е примерът за подръжание и дължи много на него за избора си на кариера.

Освен ясно изразената страст към киното, Алия обича и да рисува. На 17-годишна възраст изживява труден период и решава да излее негативните си емоции в изобразителното изкуство. Днес Алия продължава усилено да рисува, като подчертава, че именно креативността й дава морална сила да продължи, когато животът й поднесе лоши изненади.

Възлюбената на Брад Пит неведнъж изразява позитивното си отношение към феминизма. “Струва ми се, че хората са твърде фиксирани върху самата концепция за феминизма. Жените и мъжете просто трябва да се отнасят по един и същи начин към проблема. Това не е трудно”, казва Шоукат. В допълнение, актрисата често набляга на важността на признанието, че всички хора са равни: “Няма значение дали сте звезда или амбициозен актьор, мъж или жена, всички хора са равни и трябва да помним това.”

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 7 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.