Следва

Дневен ХОРОСКОП - 15.05.2020

Животът, както беше: най-красивите двойки в историята на Фестивала в Кан

Липсваш ни, Кан!

Love преди 3 години

Когато е времето за Кан, но Кан няма, защото организаторите на Фестивала логично се отказаха от провеждането му, ни остава да си спомняме как беше, когато великия филмов форум беше регулярен факт.

Първо минахме носталгично през най-"бележещите прогрес" появи на червения килим в Кан през годините, припомняйки си босите крака на Джулия Робъртс, панталонът на Марго Роби - и двете по своему прецеденти, както и red carpet дебюта на Алесандро Микеле, след като оглави дизайна на Gucci.

Днес пък, защото предусещането ни за хубав и топъл, почти любовен уикенд, е осезаемо, минаваме с поглед през красивите сплотени появи на въпросния форум на велики двойки. Достатъчно е да споменем Джон Ленън и Йоко Оно, Линда Истман и Пол Маккартни, Грейс Кели и Принц Рение, за да си представите какво ни чака в галерията, олицетворяваща любовния блясък в годините на френското бижу Кан.


We Are One: гледаме фестивалните филми #forfree в YouTube


Всъщност, тази е първата година, в която Кан не провежда фестивал. Коронавирусът е факт, и докато не се уталожат нещата, ни остава именно тази награда - да си спомним най-ярките двойки, посетили мероприятието в дългите години на провеждането му.

Разглеждаме фотографиите на Одри Хепбърн, запечатали запазения й знак - белите ръкавици, заедно с мъжа й Мел Ферер, както и на Уорън Бийти, придружен от грациозната Натали Ууд. През 1960-те, на червения килим блестят още Катрин Деньов (в незабравимата й блестяща рокля) и Дейвид Бейли, музата на The Rolling Stones Анита Паленберг, която се появява на фестивала през 1967-ма, придружена от Браян Джоунс и Кийт Ричард. Невероятни двойки минават през мястото и през 70-те. Разбира се, в епицентъра на интереса са Серж Генсбург и Джейн Бъркин.

В историята на кинофестивала се проследяват и немалко кралски дефилирания. През 1955 година американската изгряваща звезда на име Грейс Кели се появява заедно с тогавашния си любим - актьорът Жан-Пиер Омон на премиерата на филма "Да заловиш крадец". Отнонешията им не продължават дълго - само след година Грейс Кели е съпруга на принца на Монако - Рение III.

Носталгията ни по споделената, демонстрирана без социална дистанция любов, е в галерията горе>>>

More Love