Следва

КО-ОП подава ръка на фрийлансърите и малкия бизнес

Риана стана най-богатата жена-музикант в света. Ето как!

Bitch Better Have My Money

Celebrities преди 3 години

Риана, както всички знаем, е доста богата, но сега имаме и числата. Обявено този уикенд, Рири вече е трета в списъка на най-богатите музиканти на The Sunday Times, с много впечатляващите 468 милиона паунда. За първи път Риана, която сега живее в Лондон, стига до този списък. Тя е изпреварена само от Андрю Лойд Уебър и Пол Маккартни, които - като първи в списъка - имат по 800 милиона паунда всеки. Тя "струва" повече от Елтън Джон (360 милиона британски лири) и Мик Джагър (285 милиона). Както казахме, много, много впечатляващо.

Нейните приходи означават, че тя е най-богатата жена-музикант в света, но как 32-годишната Рири направи своето богатство?

Въпреки че безспорно тя има една от най-впечатляващите и печеливши музикални кариери в света, работата й по други начинания напоследък всъщност е осигурила по-голямата част от парите й. Докато всички ние обичаме нейната музика, факт е, тя не пуска нови парчета от известно време - нещо, което не остана незабелязано от феновете, които отчаяно очакваме деветия й (в момента вдъхновен от реге) студиен албум, след албума й от 2016 г. - ANTI.

Риана очевидно е спечелила пари от музиката си, след продадени повече от 60 милиона албума и 216 милиона дигитални песни - и все още прави пари от класиките си като SOS и Umbrella. Тя е и частен собственик в стрийминг услугата Tidal, така че изкарва добри пари и от това.

Но модата е сферата, в която са големите пари, и участието й във френската луксозна компания LVMH, които работят с Риана по луксозната й линия Fenty, се пресмята на 351,6 млн. паунда. Fenty x Savage пък, линията й бельо, също прави цяло състояние - критиците аплодираха ревюто на Седмицата на модата в Ню Йорк през септември, докато артикулите бяха представяни от известни лца като Халси, Нормани и Джиджи Хадид, като след това дефилето бе излъчено и по Amazon Prime.


Защо Риана кръсти модния си бранд Fenty?


Сякаш всичко това не е достатъчно, та налице имаме и друга инициатива, променяща играта, а именно грим линия Fenty Beauty, също в сътрудничество с LVMH, която е буквално машина за пари - Риана направи с тази инициатива страхотните 526,5 милиона паунда през първите 15 месеца. Преди да се взриви бюти света с бляскавите червила (известни като гланцови бомби) и 40-те нюанса фон дьо тени, певицата промотира собствен парфюм, чието първо издание Reb’l Fleur донесе приблизително 65 милиона паунда от продажби.



Отава да видим, за какво певицата и предприемач харчи милионите? Очевидно, Риана не се чувства мотивирана да държи парите в банката. Тя беше обявена за хуманитар на Харвард на годината през 2017 г., супер активна е и с Фондацията си "Клара Лионел", която дари 5 милиона долара за борбата с коронавируса.

"Знаеш ли, когато бях по-млада, не можех да си позволя повече от чифт Тимбърланд: Това беше моят Диор", каза тя пред New York Times миналата година и обясни какво я вдъхновява.

"Трябваше да спестявам от парите си цяла учебна година, за да получа онези Timberland, които исках, и го направих. Никога не съм мислела, че ще печеля толкова много, така че едно число няма как да ме спре да работя. В момента не ме движват парите. Парите се случват по пътя, но аз работя за това, което обичам да правя, за нещата, по които изпитвам страст."

Е, сигурни сме, че тя може да си позволи повече от няколко чифта Timberland сега. И нямаме какво да кажем против това - всеки цент е добре заслужен. Браво, Рири!

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 3 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.