Следва

Седем задължителни спирки за интериорен шопинг

WIZZ AIR празнува 16 години в небето с 16% намаление!

По повод рождения си ден днес авиокомпанията предлага на своите пътници 16% отстъпка на всички полети!

All About Life преди 3 години

Днес Wizz Air, водещият нискотарифен превозвач в Централна и Източна Европа и най-зелената авиокомпания* в Европа, празнува 16-ата годишнина от първия си полет с 16% отстъпка** за всички полетни резервации, направени на днешна дата при неограничен период на пътуване.

Първият полет на Wizz Air излита на 19 май 2004 г. от Катовице до Лондон Лутън. Оттогава Wizz Air успя да спечели доверието и лоялността на над 240 милиона пътници и бързо увеличи флотилията си до 121 самолета Airbus. Това е най-младата флотилия в Европа със средна възраст от 5.4 години и включва най-ефективния теснофюзелажен самолет в света – модерния A321neo, който спомага за това днес Wizz Air да е най-зеленият избор за въздушни пътувания в Европа.

За да отбележи този важен момент от историята си, освен че авиокомпанията предлага на пътниците 16%** отстъпка за всички полети с неограничен период на пътуване, днес Wizz Air стартира и светкавична разпродажба на услугата WIZZ Flex. Само за 1 евро пътниците могат да добавят WIZZ Flex към резервацията си, която позволява те да отменят своя полет до 3 часа преди отпътуване без такса за анулиране и да получат обратно 100% от първоначално заплатената сума незабавно като WIZZ кредит.

В новата ера на пътувания с висока степен на хигиенизиране и дезинфекция Wizz Air каза „да“ на летенето и прилага засилени здравни и хигиенни мерки за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите са отдавна налични на борда на всички самолети на Wizz Air и филтрират 99.7% от вирусите и бактериите във въздуха, наскоро Wizz Air въведе и нови протоколи за спазване на физическа дистанция, за осигуряване на ултра чиста среда на борда и намаляване на физическия контакт. С отслабване на ограничителните мерки по цял свят Wizz Air постепенно възобновява дейността си от редица свои бази и увеличава капацитета си, като авиокомпанията е в готовност отново да извършва полетите си и да предоставя възможности за пътуване на достъпни цени.

За да отбележи 16-ия си рожден ден и да изпрати мило послание до своите клиенти, Wizz Air създаде забавно видео, в което показва на пътниците си колко много те липсват на екипажа: 

Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air, заяви: „Нашата 16-а годишнина е празник на бързия растеж, който Wizz Air постигна от първия си полет до днес. Въпреки че този важен момент се случва в едно изключително предизвикателното време за авиационната индустрия като цяло, ключовите фактори за успеха на WIZZ към днешна дата са това, което продължава да ни отличава от нашите конкуренти като лидер при ефективните разходи и най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа. Чувстваме се уверени за бъдещето на авиоиндустрията, докато постепенно изграждаме обратно инфраструктурата си във въздуха, въвеждаме нови мерки за здраве и безопасност и сме амбицирани да стимулираме търсенето с нашите ултра ниски тарифи. Ние също така продължаваме да предлагаме най-ниския екологичен отпечатък на пътник, както и намален шум и NOX отпечатък чрез нашите самолети от следващото поколение A321neo, от които имаме над 250 поръчани бройки. Благодарение на всеотдайността на екипа на WIZZ и лоялността на нашите клиенти, ние сме сигурни, че следващите 16 години ще са още по-добри. Надяваме се нашите пътници да се възползват от празничната отстъпка, предлагана днес, и с нетърпение очакваме скоро да ги посрещнем на борда на нашите ултра ефективни и модерни самолети.“

*Емисиите на въглероден диоксид на Wizz Air са най-ниските сред европейските авиокомпании според данни от април 2020 г. (57.2 гр/км/пътник).

**16% отстъпка се прилага за цените на самолетните билети, включващи всички данъци и задължителни такси, но без административната такса. Тази промоция се прилага на 19 май 2020 г. от 00.00 до 23.59 ч. CEST и важи за всички полети на Wizz Air без ограничение в период на пътуване. Цената се отнася само за резервации, направени на wizzair.com или през мобилното приложение WIZZ.
 

More All About Life