Следва

Дневен ХОРОСКОП - 20.05.2020

Запознайте се: своенравната принцеса Шарлот Казираги на Монако, внучката на Грейс Кели

Шумна раздяла, извънбрачен син, война с модната индустрия, много красива сватба - всичко, което (не) знаем, и още много за внучката на Грейс Кели...

Celebrities преди 3 години

Шарлот Казираги е смятана за една от най-красивите и стилни модерни представителки на европейските кралски фамилии, а животът й може да бъде описан като подобен на сценария в "Дневниците на принцесата" с Ан Хатауей.

Редовен гост е на модни презентации и културни събития, също толкова често присъствие в таблоидните издания, но самата Шарлот не обича да говори за личния си живот, не обича да е център на внимание; затова и сме запознати само с откъслячни истини за живота й. Година след паметната сватба с Димитри Расам, ето какво трябва да знаем за своенравната принцеса на Монако:

Шарлот Казираги е родена в Монако на 3 август 1986 г. в семейството на коронованата принцеса Каролина Луиза Маргарита Грималди на Монако и Стефано Казираги, известен автомобилен състезател и италиански бизнесмен. Когато Шарлот е на едва четиригодишна възраст, баща й загива в автомобилна катастрофа и майка и Каролина остава сама с три деца.

Още от съвсем невръстна детска възраст публиката обожава Шарлот и всички вярват, че я очаква светло бъдеще, имайки предвид колко изкъсо наблюдават развитието й останалите европейски кралски фамилии - причината е една: смятат я, най-общо казано, за "добра партия" за своите наследници. Образованието й се гради въз основа на всички кралски канони - момичето се учи в най-престижния френски университет, Сорбоната, развива страст по конната езда и изкуството още много малка и разполага с изискващото се благородно излъчване, въпреки смесения брак. Впрочем, принцесата тренира езда и до днес, макар че вече не участва и не печели състезания както преди. В допълнение към и иначе блестящото резюме, Шарлот неведнъж си сътрудничи в Gucci през годините и модната къща става основен спонсор в конните й надбягвания.

Веднага след дипломирането, Шарлот започва да преследва мечтата си да бъде журналист - някои от заеманите позиции за сравнително краткото време, в което практикува професията, са в британския вестник Independent и в американското издание Above Magazine; по-късно дори създава собствен канал - Ever Manifesto, чиято основна тема е пагубното влияние на модната индустрия върху природата. Списанието й се разпространява със завиден успех по време на модните седмици в Милано и Париж и е подкрепено от редица дизайнери, сред които и личната й приятелка Стела МакКартни. Особеното при изданието е, че за цялото му съществуване е издадено едва два пъти. "Ще пишем само тогава, когато можем да кажем нещо ново!", е мотото на Шарлот и екипа й.

Впоследствие Казираги започва да се интересува все повече от философия и дори оглавява организацията Philosophical Meetings, за чиито ежегодни срещи в Монако се събират най-брилянтните умове не само на Европа, а и на целия свят. "Философията е моето развлечение, ревитализира ме. Живея с това желание - да разбера. Тя е част от мен", казва принцесата в едно от малкото си интервюта преди години.

Големите модни къщи, разбира се, не могат да подминат красиво, известно и стилно момиче като Шарлот, а имайки предвид роднинската връзка с любимата модна героиня на цял свят - баба й Грейс - присъствието й в челните модни редици е направо задължително. Като редовен гост на модни ревюта, филмови фестивали, гала вечери и въобще светски събирания от най-отбран тип, е повече от нормално близките приятели на Казираги да са все модели, журналисти и дизайнери, което я прави лице на цели модни кампании неведнъж - Сен Лоран и Гучи са само пример.


Даша Жукова и принцеса Шарлот

Като представител на кралската фамилия на Монако, Шарлот взема участие в благотворителната фондация, основана от Грейс Кели, и поддържа ред на брой други организации и инициативи - като тази на чичо й Принц Албер II на Монако. Въпреки това, личният живот на хубавицата с изразителни черти се развива "наопаки" спрямо кралските разпоредби.


Шарлот с чичо си Албер 

Първите белези за своенравния и непреклонен характер на принцесата получаваме през 2011 г., когато се разгласява връзката й с френския актьор Гад Елмалех (гледали сте го в "Полунощ в Париж" на Уди Алън). Две години по-късно дава живот на първородния си син, Рафаел, но въпреки това с Гад никога не се обвързват законно. По време на цялата им общо петгодишна връзка се носят слухове за годеж, но доказателства за това няма. Не е известно на широката публика и какво отношение има аристократичното семейство на Шарлот към връзката с французина, но приближени твърдят, че Елмалех категорично не е човекът, който близките й искат за нея - търси се човек със статус.


Шарлот и Гад

През пролетта на 2017 г. папараци улавят Шарлот в Париж с продуцента Димитри Расам, син на френската актриса Карол Буке. Романсът им се развива скорострелно: година по-късно Димитри предлага брак на Шарлот, а след още година се ражда синът им Балтазар. И при тази връзка светът не очаква принцесата да се омъжи за бащата на детето си - както с Гад Елмалех, но за изненада на всички двойката "се взима" на 1-ви юни 2019 г. на "скромна" церемония в двореца Грималди в компанията на роднини и приятели. На същото място, 64 години по-рано, се състои сватбата на Грейс и Рение III.

В противовес с традициите, Шарлот се появява първо в къса рокля Saint Laurent, а след церемонията и в дълъг модел Chanel Haute Couture. Месец след това двойката устройва и друго тържество - този път в Прованс, където принцесата прекарва най-щастливата част от детството си.

Най-прясната "изява" на Шарлот Казираги е пред италианската Amica, но не като момиче на броя, не и като гост автор, нито пък като консултант - изказва се, за да изрази щастието си от дебюта на малката си сестричка, въпреки коронавирусната пандемия. Александра Хановерска, дъщеря на Каролина Монакска от втория й брак с Ернст Август (принц на Хановер), е корица на списание Telva за месец Май.


Александра Хановерска и Шарлот Казираги, 2006 г.

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 1 час

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.