Следва

Хиалуроновата киселина, супергероят на нашето време

Слънцезащита е full-time job - трите продукта, които носим дори и вкъщи

Дори и на закрито - по време на социална изолация или в офиса, слънцезащитата е от съществено значение за поддържане здравия вид на кожата.

 

Face преди 3 години

Твърде вероятно е тази мисъл да не е прекосявала съзнанието ви, но слънцезащитният крем е основен бюти продукт, ако не и най-основният, но все пак е предназначен именно за слънце.

Лошата новина обаче е, че вредните UVА лъчи проникват дори и през прозорците, което означава, че освен ако не живеем в бункер, трябва да нанасяме щедро и редовно от защитния крем, ако желаем да предпазим кожата си от преждевременно остаряване и пигментни петна.

При избора на крем е важно да изберем такъв с широк спектър на защита, желателно UVA и UVB, както и SPF от 30 и нагоре. Щетите от синята светлина са особеност, на която следва да обърнем влияние - така нареченото светлинно замърсяване компроментира здравето на кожата повече отколкото можем да си представим. Дисплеите на телефоните, екраните на компютрите и студената LED светлина са сред основните вредители, с които имаме постоянен и близък досег.

Освен през очните рецептори, светлината прониква в организма и през кожата и достига до дермата - макар късите вълни да са с доста слаба интензивност и сила, за да предизвикат изгаряне, те са носители на множество свободни радикали, които засилват хиперпигментацията, загубата на колаген и преждевременното остаряване.

За да избегнем този многокомпонентен проблем, следва да се обърнем към подходящ продукт, осигуряващ пълна защита на кожата на лицето. Имаме три доказали се фаворита:

PHOTO REVERSE блокиращ крем за кожа с пигментации 129.90 лв.

Murad Essential-C Day Moisture Broad Spectrum SPF 30 | PA+++ 145 лв. 

 

Elemis Daily Defence Shield SPF30 103 лв.

Друг детайл, на който е важно да се обърне внимание, е достатъчно честото нанасяне на продуктите. Веднъж сутрин не е достатъчно, по общо правило, взето назаем от дерматолозите, слънцезащитата трябва да се нанася на всеки два часа за оптимално предпазване, казаното важи дори и когато сме у дома.

More Face