Следва

Автентичният бюти режим на Мерилин - стъпка по стъпка

Стил урок на седмицата: make-up тенденциите за сезона

Пролетно-летният макиаж по подразбиране е жизнерадостен и настроен към повече експерименти.

 

Face преди 3 години

Макар и този сезон конкретно нещата да изглеждат малко по-различно, прекарвайки повече време в изолация, отколкото навън, демонстрирайки завидни бюти умения, това не означава, че тенденциите са отменени. Даже напротив, те са факт - все така динамични, експанзивни и дръзки, за да заредят с необходимата енергия Пролет/Лято 2020-та.

Що се отнася до правилата, на които желателно следва да се подчиним за наистина успешно усвояване на цветовите палитри и техниките на нанасяне, допитваме се до едни от най-известните бюти гурута в Инстаграм, за да систематизираме основните 6 тренда в този ред:

Glass skin
Бляскавата и “нахранена” кожа винаги е била на мода, но ако доскоро ефектът, който постигахме с помощта на хайлайтър беше задоволителен, то вече не е. За новия сезон блясъкът на кожата трябва да идва отвътре - тя трябва да е достатъчно хидратирана и подхранена, за да има естествено сияние. За целта се храним здравословно, пием много вода и приветстваме най-доброто в бялата козметика.

Red lips
Червените устни винаги са присъствали на котешката пътечка и на улицата под една или друга форма. За да могат да се похвалят с по-скоро модерен, отколкото класически вид обаче, следва да ги комбинираме с лека основа и пухкави, обемни вежди.

Blue summer
След известно затишие синият цвят основно се завръща като go-to макиаж опция. Според примерите, дадени от визажистите на известните, цветът изглежда най-добре, когато е представен в дълбочина с помощта на преувеличено опушено око.

Glossy
Бавното, но сигурно завръщане към тенденциите на 2000 г. осигурява светлина под прожекторите и за позабравените глосове за устни. Неутрални, пастелни или със силен цвят, те са изключително лесни за носене и подхождат на всяка визия - вечерния опушен грим и no makeup визията.

Color block
Носенето на два контрастни цвята в една визия вече не е единствено стайлинг прийом, а и бюти такъв. Запасяваме се със завидно количество дързост и се водим по следната линия - един цвят сенки за очи и контрастно червило; или два цвята сенки в един макиаж + неутрални или коралови устни.

Over the top lashes
Пърхащият поглед е средство за съблазняване, но за Пролет/Лято 2020-та ефектът не е поверен на изкуствените мигли, които и без това следва да останат единствено вечерна опция, а на преувеличаването на ефекта от спиралата. Разбира се, тук могат да бъдат използвани и повече хитрости - серум за обем и растеж на мигли или единични снопчета изкуствени мигли като допълнение към многото пластове спирала.

More Face