Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 25.05 - 31.05

Наоми Кембъл - 50!

Не всеки ден един от най-известните модели в света празнува юбилей. В чест на 50-тият рожден ден на Наоми Кембъл, Vogue кани приятели на британския модел да си спомнят най-знаковите ревюта с нейно участие.

 

Celebrities преди 3 години

Наоми е случайно открита от моден скаут през 1986-та, нещо, което се случва и на много други хубави момичета и момчета, но далеч не всички впоследствие успяват да се превърнат в световни имена, да имат толкова невероятна кариера и да са разпознаваеми от малки и и големи по цялото земно кълбо, при това неоставяйки никого безразличен.


Saint Laurent, S/S 2020

"Черната пантера", както често е наричана Наоми, в своите три и половина десетилетия убийствен моден спектакъл, има изключителни звездни попадения, за част от които е заслужено награждавана - тя има приза Fashion Icon на наградите CFDA Fashion Awards през 2018-та и The Fashion Awards през 2019. В портфолиото й гордо се изброяват повече от 50 корици на Vogue и статута на муза на имена като Азедин Алая, Джани Версаче и Ив Сен Лоран.


Наоми Кембъл: Припомняме причините да си вечен


Marc Jacobs Пролет/Лято 1987

"За първи път Наоми излезе на наш подиум за сезона Пролет/Лято 1987, ревюто беше в Маями. Носеше светлолилава рокля... Три десетилетия по-късно тя все още ми е много близък приятел. Всъщност сме като семейство", Марк Джейкъбс.


Gianni Versace Пролет/Лято 1991

"Джани Версаче. Анди Уорхол. Наоми. Без коментар", Донатела Версаче.


 

Vivienne Westwood Есен/Зима 1993/94

 

"За мен тя е най-красивата жена на планетата. Това беше едно шоу в клуба на френските патриоти. Проведохме го в много камерен формат, затова и го повторихме три пъти, а прочутото й падане стана при първата поява. Тя обаче нямаше проблем да излезе още два пъти след това. Поглеждайки назад, ми се струва, че че това беше един от най-красивите моменти - тя приличаше на модел, падащ в каданс. При това Наоми върши толкова невероятна благотворителна работа, особено за болните от СПИН и бежанците, достойна за възхищението на всички ни. Тя наистина е богиня, около която светът и нещата се въртят", Вивиан Уестууд.


Jean Paul Gaultier Couture Есен/Зима 1997/98

"Честит рожден ден, богиньо моя", Жан-Пол Готие.


Louis Vuitton Menswear Есен/Зима 2018/19

"Колкото повече Наоми пораства (без да остарява), толкова по-силна става, а енергията й все повече и по-осезаема. Тя използва всичко това, за да помогне на хората и обществата по целия свят. Обичам хумора и предаността й. Щастлив съм да я нарека мой приятел", Ким Джоунс.


Saint Laurent Пролет/Лято 2020

"Наоми е силата на самата природа. През всички тези десетилетия тя премина с неугасваща енергия и страст. Тя е повече от модел. Тя е Наоми. Честит рожден ден, дива", Антъни Вакарело.


Dolce & Gabbana Menswear Пролет/Лято 2019

"Наоми Кембъл е наш добър приятел, с когото се познаваме отдавна. Тя винаги е в нашите сърца, щастливи сме да споделяме с нея радостните моменти в живота. Наоми има заразителна усмивка, тя е много щедър и много особен човек - заедно сме правили дизайна на тениски за благотворителния проект Fashion For Relief. При това, тя е велик супермодел, пълна е с живот и енергия, чувствена и истинска е, истинско въплащение на жената Dolce & Gabbana. Работата с нея винаги е уникално преживяване", Доменико Долче и Стефано Габана.


Moschino x H&M Пролет/Лято 2019

"За първи път видях Наоми през 1992 година. Стана на ревю на Isaac Mizrahi. Бях студент и появата й ми направи незабравимо впечатление – на подиума тя изглеждаше като пантера в естествената си природна среда. След шоуто успях да се приближа до нея и да я снимам. Никога не съм показвал тези снимки на никого.


Ще минат още години, в които Наоми ще дефилира за мен, но ревюто на съвместната ни колекция Moschino x H&M за мен беше особено вълнуващо. Друг много важен момент за мен лично бяха снимките, които правихме на Наоми заедно със Стивън Мейзъл", Джеръми Скот.


Yves Saint Laurent Couture Пролет/Лято 2002

"Наоми въплащава цялото очарование на черната жена - смела, силна, уверена в себе си, жизнерадостна, красива и страстна", Кенет Изе.

Честит рожден ден и от нас, Пантеро!

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 22 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.