Следва

Великолепната петорка: най-модерните "баби" в Instagram

Trend Report: What Lies Beneath

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2020

All fashion преди 3 години

No 21

Съблазняването с изкусителни материи, които ту оставят малко на въображението, ту загатват на правилните места, е игра - стара, колкото света, а дизайнерите пък я познават до съвършенство. За новия пролетно-летен сезон прозрачните материи се завръщат за пореден път на подиума, сякаш никога не са го напускали - плеяда от дизайнери ги разглеждат в различни финиши, текстури и редица силуети.

Безспорно Gucci предприема един от най-изкусителните подходи, неслучайно цялата колекция за Пролет/Лято 2020-та е озаглавена Gucci Orgasmique, а в случая фините материи намират място по дръзките металик слип рокли с контрастен дантелен кант в розово. Полупрозрачните решения идват основно под формата нежен копринен тюл, подобно на Valentino и Molly Goddard, но могат да бъдат още фини, подобно на паяжини плетки като при Acne Studios и Ann Demeulemeester, или пък изящни и всъщност смели в естетиката си дантели, даващи свобода на женствеността и тялото, точно както при Jacquemus и Loewe.

Valentino

Jacquemus

Материите дават голяма свобода на дизайнерите не само при създаването на отделните елементи - те могат да бъдат подчинени на всеки силует и дължина, толкова голямо е богатството на пролетно-летните тенденции този сезон, но и още позволяват експерименти от всякакво естество по отношение на стайлинг - визиите не са задължително вечерни, въпреки леката претенция, която материята носи, а може лесно да бъде причислена към ежедневния стайлинг с няколко лесни трика ала Jacquemus.

Mugler

Loewe

Ann Demeulemeester

Gabriela Hearst

 Acne Studios

Molly Goddard

Marques Almeida

Ashish

Marine Serre

Supriya Lele

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.