Следва

Diamond Life

Стил урок на седмицата: петте елемента за безпогрешен гардероб

Wardrobe Essentials

All fashion преди 3 години

Говорейки за неподвластен на тенденциите гардероб, устойчив на течения и влияния от различни естества, списъкът с петте основни дизайна неминуемо изскача пред очите ни. Точно тези 5 елемента поставят основите на безкомпромисния гардероб, с който не можем да сбъркаме - обръщаме се към него не само при нужда, но даже всеки ден, като част от нетрудното стилно ежедневие.

Вероятно по-голямата част от дизайните вече притежаваме, ако ли не и всички, но за да сме сигурни, а и за да припомним колко точно голямо е удоволствието от изпитаните аутфит формули, несложни и очарователни в своя минимализъм, четем по списък следното:

Безпогрешен чифт джинси
Добрият деним е покупка, която се отблагодарява във времето, а намирането на правилния чифт често отнема немалко време. Средновисоката и високата талия остават абсолютни класики, а и са най-комплиментиращи женската фигура спрямо пропорциите, докато по отношение на силует правата кройка е за предпочитане. Тя запазва неостаряващ вид за разлика от скини модела и вариациите с крачолите тип "тромпет", а освен това изглежда страхотно както с токчета, така и с равни обувки.

Запомнящ се блейзър
Блейзърът представлява истинска необходимост за всеки един гардероб, бил той дамски или мъжки, но не всеки блейзър е еднакъв с другите. По-добрите екземпляри оставят дълъг, приятен стилистичен послевкус, който завърта усещането за дадената визия на 360 градуса. Тайната се крие в изкусния тейлъринг и луксозната материя - вълна или тежко падащ креп.

Идеален тишърт
Добрият тишърт е като бяло платно за почти всяка визия, идваща наум. Концентрирайки се особено около непретенциозния кежуал стайлинг, белият тишърт е общо-взето незаменим. Разбира се, и тук кройката е от съществено значение - лишеният от графики и послания дизайн е за предпочитане, ако целим актуалност на дрехата сезон след сезон, а силуетът може да бъде втален или овърсайзд, за предпочитане с кръгло деколте.

Изкусно скроени панталони
Красиво направените панталони, част от костюм или самостоятелно облечени, са истинско предимство в търсенето на стегнат и подреден вид. Съобразявайки се с останалата част от аутфита, те могат да влязат в повече от една или две стилистики, а при избирането е от особено значение е правилният размер и пропорциите, като дългите крачоли, покриващи стилетото, са забележителен бонус към цялостния вид.

Класическата бяла риза
Всеки трябва да притежава поне една бяла риза в гардероба си, а ние даже апелираме за няколко такива - в различни материи като коприна, памук и лен и няколко различни кройки - вталена, права и оувърсайзд за истинско стилистично богатство. Тя е толкова практична, лесна за носене и същевременно покриваща модните ни нужди, че я носим всякак - с любимия чифт джинси, смели цветни палацо панталони или актуалните в момента бермуди в нежен пастелен тон.

More All fashion