Следва

Стилистката на сестрите Хадид за перфектен стайлинг в 5 стъпки

Джони Кока е новият шеф на отдела за аксесоари на Louis Vuitton

Един испанец в Париж!

All fashion преди 3 години

Кока напусна поста креативен директор на Mulberry през март, след 5 години в британския бранд, и днес се връща в Louis Vuitton - модната къща, в която работи от 1996 до 2000 година.

Преди да постъпи съответно в Louis Vuitton и Mulberry, Джони Кока работи шест години в Bally, след което заема поста дизайнер на аксесоари, бижута и обувки в Celinè под ръководството на Фиби Файло.

След цялата тази одисея, от дата 2-ри юни 2020-та, Джони Кока е новият шеф на отдела за дамски кожени аксесоари на Вютон, където ще работи рамо до рамо с Никола Гескиер. "Щастлив съм да приветствам Джони в Maison Louis Vuitton и много се радвам, че той се присъединява към мен в това пътешествие, което започнах няколко години назад", казва Гескиер. "С екипа с нетърпение очакваме началото на съвместната си работа с него в света на Louis Vuitton".


Самият Джони, чието име е точно такова, независимо че испанският му оригинал е Хуан, а Джони е точно испанец, роден през 1976 година в Севиля и завършил дизайн в Париж, отвръща искрено на признанието:

"Искам да благодяря на Делфин (Арно), и на LVMH Group за тяхното възвърнато доверие. За мен е чест да съм обратно в тази престижна Къща, символ на пътешествията и вдъхновение за много мечти, където въображението среща иновациите и най-високите стандарти на изпълнение. С гордост се присъединявам към Никола Гескиер и целия екип на Louis Vuitton, заедно ще продължим да развиваме колекциите от дамски чанти и аксесоари".  


LVMH обяви 8-те финалисти в конкурса си за млади модни дизайнери 2020



 

More All fashion