Следва

Start Shopping NOW: #thebestonsale в Moda Operandi и Farfetch

Street Style: единствените СЕДЕМ модела обувки, от които се нуждаем това лято

STREET STYLE

Street Style преди 3 години

"Жена с добър чифт обувки на краката си не може да бъде грозна", категорична е Коко Шанел. В такъв случай ни трябват само най-добрите!

Модата обаче е променливо понятие - настрана от класиките, не е задължително "най-доброто" за един сезон да бъде "най-доброто" и в следващия. Ето защо месец след месец проследяваме с особена прецизност кое е IN и кое OUT от тенденциите.

Ето какво ни предлагат настоящият пролетен и настъпващият летен сезон:

Stiletto сандали
Сандалите с тънки каишки и също толкова тънък ток набират популярност в уличния стил от няколко сезона насам. Любимите ни модни момичета се доверяват еднакво сигурно на модели в пастелни и в ярки цветове. Първоизточникът на този тренд откриваме в колекциите на Даниел Лий за Bottega Veneta и близначките Олсън за The Row.

Puffy модели
Едрата и отличаваща се с обема си плетка е сред предпочитаните акценти при обувките този сезон. Puffy моделите могат да бъдат открити както в колекциите на големите луксозни брандове (Proenza Schouler, Bottega Veneta и Chanel), така и при добрите стари high-street познайници като Zara и Topshop.

Отличителни катарами
Кой казва, че брошките са за украса единствено на връхните дрехи? Също толкова красиво стоят прецизно изработените аксесоари върху чифт крок или чехли или обувки със заострени нослета. Сред най-предпочитаните в стрийт стайл секцията са решените в сатен и богато украсени модели.

Сандали с масивна подметка
Ако досега не сте, вече е крайно време да се влюбите в пълната противоположност на всичко изброено до момента - равните сандали с дебела подметка, подобни на Birkerstock, само че с подписа на Prada или Valentino.

Отворена пета
Елегантните обувки със заострени върхове са от типа класики, за които говорихме в началото, претърпяващи обаче известна "модернизация" всеки сезон, за да устоят на изпитанието на времето и тенденциите. Тази година ги носим без пета, като типичен mule, но това е единственото общо между предпочитаните стрийт модели - оттук насетне, този чехъл търпи какви ли не интерпретации.

70-тарски
Надяваме феновете на 70-те да не са загубили от ретро вдъхновението, защото този сезон получават once-in-a-lifetime шанса отново да заблестят в любимите си сандали с дебел ток, както и в чехли на платформа. Както вероятно помните от недалечното минало, съчетаваме винтидж моделите с ултра къси шорти и поли, широки джинси и основно ярки цветове. Най-смелите сред модните момичета се осмеляват на култовата визия чорап+сандал, wanna try?

Цветотерапия
Яркоцветните обувки са най-добрата терапия срещу моментите, в които падаме духом. За да разведрим настроението след Голямото стоене вкъщи, предлагаме чифт сандали или чехли в пъстър цвят или дори неон. Но не приемайте ярките разцветки като нещо, което изключва елегантността от картинката - разполагаме с нагледни примери на модели в цвят фуксия, изумрудено зелено или сочно сицилианско оранжево, които стоят доста шикозно.

More Street Style