Следва

Beauty Trend Report: оранжевите сенки, как ги носим и откъде купуваме

Моето КРАСИВО тяло с Biologique Recherche

Козметичният дефект, наричан още целулит, засяга между 80% и 90% от дамите, а видът му се дължи на мастните клетки, които веднъж увеличили обема си, притискат дермиса, разположен под епидермиса, образувайки бучки. Порткаловата кожа не дискриминира - тя се появява по телата ни независимо от теглото и възрастта, а с времето всяко едно изменение, включително хормонални промени, стрес и забавяне на метаболизма допринася за нейното влошаване.

Body преди 3 години

За щастие, с намесата на правилна грижа и подбрана специално за нас терапия, проблемът може да бъде сведен до минимум - редовните масажи и пилинг оказват положително влияние, стимулирайки лимфния дренаж и притока на кръв, които от своя страна елиминират застоялите се в тялото токсини и излишни течности. Пътят към съвършенството не е нито кратък, нито лесен, но затова пък има на кого да разчитаме и за доставянето на впечатляващи резултати, и за окуражаване, повдигане на духа и получване някой друг ценен съвет. Biologique Recherche е име, което със сигурност сте чували, но е вероятно да не знаете много за него. За разлика от повечето френски марки за красота, издигнати в култ, Biologique Recherche не може да бъде намерена в местната аптека или бюти магазин. В ДНК-то на изключителния бранд е заложена дискретност и дори тайнственост - той не се рекламира в лъскави списания, има слабо присъствие в социалните мрежи и продуктите му не могат да бъдат закупени онлайн. Това, което поддържа култовия му статус в продължение на вече 40 години, са силно концентрираните ботанически, морски и биологично активни съставки, както и множеството доволни клиенти по света, ценители на нишовата грижа за лице, тяло и коса, безкомпромисното качество и финия усет към детайла.

Ритуалите за красота на Biologique Recherche обхващат всичко, от което кожата ни се нуждае, включително и в борбата срещу неприятния целулит, който освен на самочувствието, влияе негативно и на здравето ни - мастните клетки, наричани още адипоцити, оказват натиск върху кръвоносните и лимфните съдове, което води до лошо кръвообращение, натрупване на токсини и здържане на вода. Френските специалисти изготвят два плана за следване, следователно вкъщи и в салона за красота, плюс точни стъпки и набор от продукти, за да не губим излишно време и нерви, а да се наслаждаваме на красотата си, колкото и суетно да звучи.

Първа стъпка - подготовка, почистване и детоксикиране на епидермиса за възстановяване на неговите естествени регенеративни функции.
Етапът на подготовка е изключително важен за цялостната грижа за тялото и увеличава резултатите от следващите специални масажни техники. Работейки върху защитата и възстановяването на епидермиса, ние подобряваме качеството и функциите на кожата. Епидермисът е динамична структура, която играе важна роля в системата за защита на организма, затова стартираме терапията с формули, които премахват токсините и подготвят кожата за отслабващите и антицелулитни формули.

Gommage P50 Corps
Бързо и ефективно работещият продукт предлага двойно ексфолиране - механично и биологично за още по-добри резултати, регенерация на клетките и изцяло преобразена кожа у дома. Гелът отстранява мъртвите клетки и замърсявания по кожата, докато едновременно с това тонизира епидермиса и изравнява тена. Подходящ е за всички състояния на кожата, използваме го задължително преди период на отслабваща програма и като подготовка за летния парти сезон, за да подарим на тялото си ценната грижа, която заслужава.

Нанасяме и ликуваме!

Lotion P50 Corps за нежна ексфолиация и балансиране на епидермиса
Звездният продукт P50 се използва като основен етап в подготовката на епидермиса във всички програми на Biologique Recherche. Наричан още "професионална козметична терапия" в бутилка, той е богат на Поли-Алфа-Бета-Хидрокси киселини, екстракти от коприва и лимон, неговото нежно ексфолиращо действие тонизира, почиства, регулира себумната секреция и балансира нивата на киселинност на кожата, подготвяйки тялото за следващите процедури и увеличавайки действието на продуктите.

Нанасяме енергично по цялото тяло, наблягайки на загрубелите зони като колене, пети и лакти с помощта на специалната масажна ръкавица Gant de Massage, радвайки се на впечатляващи резултати още от първото нанасяне.

Gant de Massage е лесен за използване, интелигентен аксесоар, съобразен със силовите линии на кожата. Едната страна е покртита с меки шипчета за масаж, а другата с твърди шипчета за ексфолиране. Удобният силиконов дизайн е подходящ за всякакъв тип масажи, докато едновременно с това подобрява проникването на активните съставки.

Втора стъпка, наричана още лечебна фаза - състои се от фундаментални терапии, които обновяват и оформят тялото, правейки го по-красиво.

Biologique Recherche разполага с богат набор от специални масла,  комплекси и кремове, предназначени за лечение, обновяване и възстановяване на красотата на кожата. Те могат да се използват самостоятелно или в комбинация с кремовете за стимулиране на въздействието на техните активни съставки.

Lipogen AC
Mощната формула, богата на липолитични и дрениращи активни съставки, помага в третирането на мастен и воден целулит, чрез активиране на липолиза и термогенеза, като едновременно с това задейства микроциркулацията и изхвърлянето на токсини. При намаляването на мастните и водните клетки се облекчава и фиброзният целулит, който е и най-болезнен. 

Крадейки няколко така ценни минути за себе си, глезим тялото си с наистина качествена и високо ефективна грижа, която се отблагодарява почти мигновено - видимите вдлъбнатини са елиминирани, а тялото осезаемо изглежда по-добре - кожата възвръща своята твърдост и гладък външен вид. Нанасяме сутрин и вечер с помощта на специалната масажна ръкавица, докато пием първото сутрешно кафе и успокояващия билков чай преди лягане. 

Huile Sous-Ombilicale
Идеално срещу задържане на вода и оток, маслото се нанася по стомаха и краката, а действието му елиминира токсините и излишната вода; спомага за подобряване на чревния транзит; динамизира тазовите мускули; намалява подуването около стомаха; затопля и успокоява, комбинирайки удоволствие и ефективност ведно.

Концентрирайки се се върху красотата си и подхранвайки я по най-внимателния начин, нанасяме с помощта на масажната ръкавица и в резултат ханшът е видимо намален, а краката дренирани и леки. Добре дошло, мое най-красиво Аз!

Huile Benefique

Изпълнената със защитни съставки формула осигурява дълбока хидратация на кожата на тялото, лицето и косата, попивайки бързо и ефективно, без да оставя мазен филм след себе си.

Богато на множество витамини и мощни антиоксиданти, маслото оставя кожата по-еластична и мека, липидите възстановени, а косата сияйна, докато едновременно с това се радваме на ненатрапчивия, но опияняващ аромат, с който се глезим ежедневно.

Emulsion Originelle Regenerante Corps
Магичен продукт, даващ нов живот на сериозно дехидратираните и делипидни състояния на кожата, обвивайки я със защитен филм. Луксозната емулсия дава нов вид на кожата, регенерирайки я и оставяйки я напълно обновена и защитена, с възстановена еластичност, мекота и завиден блясък, на който нескромно се радваме. 

Формулата е още така разработена, че да предпазва кожата от тежките климатични условия като слънце, вятър и студ. Бариерната функция на кожата е подсилена, а външността й е по-красива от всякога. 

Crème Amincissante Oxygénante MC 110
Специалният крем намалява силуета и изравнява кожата, благодарение на формулата си с комплекс от етерични масла. Предизвиква се термичен ефект и по този начин се стимулира локалната микро-циркулация. Ефектите се засилват още повече от Bio-растителния комплекс, който съдържа екстракти от Бръшлян, Водорасли, Хвощ и Мирта. Кожата се насища с кислород от Специфичния кислороден комплекс Biologique Recherche, който освен че е кислороден вектор, съдържа още и важни основни мастни киселини за възстановяване на епидермалната защита, както и Амино-киселини, богати на копринени протеини, които възстановяват NMF (Натуралния овлажняващ фактор). Препоръчва се за всички типове кожа и е идеален за намаляване на упорити локални мастни натрупвания или за увредена кожа (оток, портокалова кожа и т.н.)

Здравейте, гладки бедра!

Creme Anti-C

В период само от 8 седмици Creme Anti-C намалява обиколката на всяко едно от бедрата с до 2.5 см., благодарение на 11-те високо концентрирани активни съставки, атакуващи причините и последствията на целулита.

Подаряваме си грижа от най-висок клас за истински разточително изживяване, което да ни осигури "нова", гладка кожа без целулит. Формулата лекува локални натрупвания на мастна тъкан със своето липолитично действие с видим отслабващ ефект и чрез активиране на микроциркулацията. Нанасяме крема сутрин и вечер по зоните с натрупани мазнини - стомах, ханш, бедра и ръце, извършвайки масажиращи движения в посока нагоре, използвайки специалната масажна ръкавица на Biologique Recherche - кожата бива ексфолирана, за да се оптимизира разпространението на активните съставки и да се подобри качеството на роговия слой.

Изброените тук продукти са само част от широката гама на Biologique Recherche, а начинът по който се съчетават се определя от специалист, който изготвя схемата на прилагане в зависимост от индивидуалните нужди на кожата ни.

Следващият етап от грижата е тази, която получаваме в салона за красота. Красотата на телата ни и нейното усъвършенстване бива поверена в ръцете на професионалисти от най-високо ниво, включително и доктор Манолова, с която сладко си поприказвахме за тайните на красивата кожа на всяка възраст, припомняме ТУК. Терапевтът изпълнява всяка една от гореизброените стъпки, добавяйки и специални бустери - високо концентрирани формули за моментални резултати, които се прилагат чрез специална масажна техника, достъпна единствено за високо квалифицираните професионалисти на Biologique Recherche.

Booster Minceur
Отслабващ активен продукт, който действа за разграждане на мазнините и премахване на излишната вода от тъканите. Богата на ензими формула, като Липаза, подобрява липолизата (разграждане на мазнини) и намалява обема на мастните депа. Комбинирана е с Хиалуронидиаза, която действа за подпомагане премахването на излишната вода от тъканите, докато екстрактът от хвощ действа активиращо за изчистване на тъканите.

Lift Corps
Рескулптурира тялото, регенерира и тонизира кожата. Незаменим продукт, той се състои от пудра комплекс (богата на Амино-киселини и Диатом) и течен комплекс (богат на копринен екстракт) и се нанася с използване на специфична масажна техника, достъпна само в центровете за красота на Biologique Recherche.

Последвалите терапии, включващи още коктейли от ценни активни съставки, специално изчислени спрямо моментното състояние и нужда на кожата ни, са общо пет на брой, а черешката на тортата, говорейки за успешното премахване на целулита и видимо отслабване, са Soin Minceur и LIFT CVS ТЯЛО.

SOIN MINCEUR
Разточителната терапия се провежда час и 50 минути и включва масаж с етерични масла и растителни комплекси, които дренират и елиминират токсините, стимулират и укрепват кожата. След това действието на активните съставки се усилва с термо-одеало, а финалът е с масаж с крема Amincissante Oxygеnante MC 110, който удължава ползите от лечението. Фигурата е редефинирана и видимо по-слаба само след три сесии.

LIFT CVS ТЯЛО - ексфолира, тонизира, оформя
Терапията, за която тялото ни горещо ще ни се отблагодари, екфолира, тонизира и оформя. За да елиминира мъртвите клетки, които запушват порите и намаляват оксигенирането на кожата, терапията Lift CVS за тяло започва с дълбок пилинг, използвайки искрящ коктейл от микро-кристални водорасли, копринени екстракти и натурална аминокиселина. Кожата може отново да диша и е готова да абсорбира хидратиращия и предпазващ комплекс, нанесен посредством био-рефлексен масаж. Резултатите са незабавни: кожата се усеща като сатенена, контурите на тялото и деколтето са преоформени, а тъканите тонизирани.

Разликата между резултите от грижата в салона и тази у дома е осезаема, но е важно да поясним, че те неизменно вървят ръка за ръка. Взаимно свързани, едното без другото не може - терапевтът в салона поставя основите на красивата, гладка кожа и изваян силует, работейки със силно концентрирани формули, предназначени единствено за професионална употреба и нанасяйки ги със специални масажни техники, осигуряващи дълбокото им проникване. А грижата вкъщи е жизненоважна, за да поддържаме във времето вече постигнатите резултати и да продължаваме да работим в посока нашето най-красиво Аз.


Всички бюти салони и СПА центрове, партньори на Biologique Recherche в страната, разглеждаме ТУК>>>

More Body