Move to be moved: КОЙ направи клипа?
  •  

Move to be moved: КОЙ направи клипа?

Take a look at yourself and then make that change.

 

Десетки споделяния, искрен възторг, осъзната надежда за Можене - първи план на случилото се, повод за този материал.
Подозрения във връзкарство, нещо, прилично на завист, спрягане на потенциални хонорари, намеци за клише - втори план на същото случило се.

За какво става дума? За чисто новия рекламен клип, направен от агенция Априори по държавна поръчка, с цел да рекламира България като място прилично, динмично, модерно и едновременно древно, пълно с интернет, готини хора, технологични гурута и всякакъв вид примамки за духа и тялото. И бизнеса.

Срещаме се със създателите, за да усетим що за хора са. В края на краищата, продуктът е такъв, каквито са родителите му. Да видим.

Хората в творческия екип на Move to be moved са:

Александър Бърдаров, 49, и Живка Томова, 46, продуценти от Априори: "Като продуценти сме заснели около 300 реклами, няколко късометражни филма и музикални клипове. Наши клиенти са почити всички водещи рекламни агенции на пазара и големи рекламодатели. Този проект ни е първи за държавна институция. Имаме заснети реклами, реализирани в цяла Европа, Русия и близкия Изток."


Александър Бърдаров

Мартин Илиев, 35, режисьор и сценарист, част от балканския фотоколектив BULB. Автор на няколко късмотрежни филма, редица музикални клипове и над 100 рекламни проекта за някои от най-големите рекламодатели в страната. Ко-сценарист е на пълнометражния филм "Прасето" (реж. Драго Шолев), взел през 2019-та три награди на София Филм Фест. През годините Мартин е част от редица международни програми като Talents Sarajevo, Torino Film Lab, The Film Garage, FEST Pitching Forum. В момента работи по развитието на проект за дебютен игрален филм.


среда: Мартин Илиев; дясно: Александър Станишев

Александър Станишев, оператор: "На 38 години съм, от Обеля, София, България, Европа. Малко статистика, защото я обичам: заснел съм 4 игрални филма, 3 пълнометражни документални филма, 7 български сериала, 10-ина късометражни филма, над 300 реклами и 20 музикални видеа. Миналата година бях номиниран за най-добър оператор на документален филм в Сънданс и Камераимаж. Не спечелих, но бях сред "големите".

Илия Лазаров, творчески директор: "На 35 години съм, от София. Учих, работих и живях във Великобритания. Но мястото си намерих обратно в България. Повече от 10 години се занимавам с реклама и не мисля да спирам".

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.