Следва

Dior вече и онлайн!

Един ден с Biologique Recherche - висшият пилотаж в козметиката

За специалното лично отношение и концепцията за красива, здрава кожа...

Face преди 3 години

Biologique Recherche е име с висока стойност - но вероятно вече сте добре запознати, особено ако сте чели внимателно любовното ни писмо, посветено на френския бюти бранд ТУК. Базирайки се на устойчива и комплексна методология, съчетаваща мощни продукти и ефективни професионални процедури, Biologique Recherche доставя фантастични резултати с уважение към структурата и физиологията на кожата. От началото на своето съществуване преди повече от 40 години, френският бюти бранд работи с високо персонализирани протоколи и прецизни процедури, които възстановяват епидермиса, благодарение на силно концентрираните ботанически, морски и биологично активни съставки, формулирани без изкуствени аромати, в собствената лаборатория на бранда във Франция.

След подробното ни запознаване с най-добрите и ефективно работещи формули в търсенето на перфектното тяло, освободено от присъствието на неприятния и често болезнен целулит, отделяме заслужено време за себе си, откривайки и преоткривайки персоналната грижа за лицето, за която кожата ни горещо ще се отблагодари. Запазваме си час за персонално изготвена терапия с Biologique Recherche, впрочем всички програми за грижа и терапии са именно с такъв подход, а още с първите стъпки в бюти салона ни посреща специалистът - невероятна дама, която без усилие отгатва притесненията и вълненията ни по отношение състоянието на кожата на лицето.

Eau Micellaire Biosensible

След консултацията стигаме до заключението, че проблемът, който следва да таргетираме днес е дисбалансът на кожата. В момента тя е едновременно със завишена себумна секреция и дехидратирана, което пречи на красивия й вид и създава предпоставка за множество видими несъвършенства. Оставяме се във вълшебните ръце на нашия специалист и се пренасяме в несравнимо място на релакс и топла, добра енергия, която допринася за пълноценното изживяване. Започваме грижата с двустепенно почистване на кожата с мицеларна вода Eau Micellaire Biosensible, която притежава нежно почистващи, хидратиращи и тонизиращи свойства за ефективно отстраняване на грима без да се дестабилизира хидролипидния филм; след това продължаваме с почистващото мляко Lait U, което нежно отстранява остатъците от грим и замърсявания, отнасяйки се с внимание към натуралните овлажняващи процеси в кожата. Welcome лимфният дренаж, който се извършва в зоната на лицето, шията и деколтето след почистването, не просто предоставя няколко ценни минути на пълно отпускане, но и засилва кръвообращението, спомагайки за изхвърлянето на токсини и излишна вода. 

Почистващо мляко Lait U 

Фазата на инициализация стартира с невероятния бустер MC110, предназначен ексклузивно за професионална употреба в салона - мощната формула почиства кожата в дълбочина и я балансира, благодарение на трите основни киселини, доставящи здраве и красота на повърхностния слой на кожата - алфа хидрокси, бета хидрокси и поли хидрокси киселини, като към тях се добавя и специален екстракт от морска гъба, която изпълва фините линии и подобрява състоянието на кожата. Бустерът се нанася с тампониращи и вибриращи движения, а като важен акцент следва да отбележим, че терапията се нанася поетапно - първо на едната част на лицето, после на другата, за да се запазят съставките в продуктите активни за максимално дълго време. В нашия случай специалистът избира да третира първо дясната половина на лицето - тя е с по-изразени несъвършенства, видими и като текстура, и като контур, по-обемна като цяло. Посредством специални масажни движения се извършва и скулптуриране, което видимо извайва контура, оставяйки скулата по-изразена, горния клепач повдигнат, а плътността на кожата осезаемо подсилена. Трудно е да се опише, трябва да се изпита от първо лице, ние лично останахме смаяни, резултатът надхвърли и най-смелите ни бюти очаквания.

Бустер MC 110

Терапията продължава с втори бустер VIP O2, защото кожата реагира прекрасно на нанесените продукти и жадно попива. Специалната формула съдържа активен кислород, който допълнително подпомага доброто почистване на повърхностния слой на кожата, изваждайки всички замърсявания от кожата, дори и най-дълбоките, причинени от фините прахови частици, съдържащи дори метали. Освен дълбокото почистване, кислородът регенерира клетките, смайващо изравнява тена и заздравява разранените участъци. Като добавка към него във формулата се наблюдава и хиалуронова киселина, която набавя необходимата хидратация, от която кожата е лишена.

Бустер VIP O2

След нанасянето на бустерите е много важно ценните формули да се запечатат в кожата - активните съставки, но също и техниката, едва тогава започва същинското им действие. Тук идва редът на маската за лице, която върши всичко това, а и още - с висока концентрация на живи дрожди маската Vivant извършва необходимото запечатване на съставките, и лекува кожата. Дрождите елиминират бактериите от кожата, предпазвайки от бъдещи възпаления, възстановяват нейния баланс и отговарят за цялостно красивия й вид.

Маска Vivant 

Вече сме го споменавали, но неуморно ще отбележим пак - персоналният подход при изграждане на терапия е в сърцевината на Biologique Recherche. Ние имахме удоволствието да го изпитаме от първо лице, а резултатите, too good to be true, ни превръщат в ревностни последователи на бранда, продуктите и концепцията.

Докато чакаме магията на маска Vivant да подейства, дамата със златните ръце изготвя персонализиран за нас списък с продукти за домашна грижа, не само за да поддържаме постигнатите резултати от днес, но и за да елиминираме проблема с дисбаланса на кожата веднъж и завинаги. Нетърпеливо надничаме над множеството скъпоценни шишенца с лековити отвари и прилежно си водим бележки: първите два задължителни продукта в удобни опаковки за домашна употреба са същите почистващи формули, които използвахме и днес - мицеларна вода Eau Micellaire Biosensible и почистващо мляко Lait U. Държим да отбележим няколко много важни детайла, касаещи двата продукта - мицеларната вода Biosensible не изсушава кожата, подобно на другите води, благодарение на хиалуроновата киселина, която се съдържа в нея; а почистващото мляко Lait U прави много повече за кожата от това просто да я почисти - то действа като подготвяща лицето база за последващите продукти от фаза възстановяване, осигурявайки дълбокото им проникване, овлажнява и себурегулира, нещо особено подходящо за млада кожа, при която се наблюдава дисбаланс.

Лосионът P50 PIGM 400 е продукт с несравнима слава, в която лично се убедихме и ние, апелираме с две ръце, пробвайте го и никога няма да го смените. В основата му стоят същите киселини като в бустер MC110, а именно алфа хидрокси, бета хидрокси и поли хидрокси киселини, но пригодени под форма, подходяща за домашна употреба. С едно движение лосионът почиства и премахва мъртвите клетки от повърхността на кожата, за да разкрие невероятен блясък, мекота и хидратация - тенът, без да преувеличаваме, сияе. Подразделението PIGM 400 индикира, че продуктът работи усилено и срещу появата на пигментни петна, правейки го незаменим бюти помощник за летния сезон.

Грижата за околоочния контур е друга тема, на която следва да обърнем внимание - налице са леки тъмни кръгове, които обаче изчезват с едно движение, нанасяйки серум Oligo-Proteines Marines. Малкото зелено бижу с мощно дрениращо действие засилва кръвообращението, елиминирайки всички притеснения относно подпухване и сенки в тази зона. Вторият серум, който специалистът на Biologique Recherche ни съветва да използваме, е серум Placenta - нанасяме го върху зоните на несъвършенства. Плацентата притежава изключително вълшебното свойство да възстановява белези и рани, преобразявайки участъците до неузнаваемост.

Серум Placenta

Спрямо моментните нужди на кожата и пролетно-летния сезон, в който се намираме, следва да използваме два крема. Protection U.V е крем с нежна, фина текстура и SPF 25, който защитава кожата от вредните слънчеви лъчи, предпазвайки я от преждевременно стареене. А Creme Echinoderm au compexe Bio-Marin балансира и възстановява целия повърхностен слой, възобновява хидратацията, изравнява тена. Вероятно ви прави впечатление, че в почти всеки един от изброените продукти се говори за баланс - той е също водещ в концепцията на изключителния френски бранд - когато кожата е добре балансирана, с нормални нива на себумна секреция и оптимална хидратация, тогава можем да се похвалим с наистина здрава и красива кожа. А, това не е ли всъщност мечтата на всяка жена?

Крем Echinoderm au complexe Bio-Marin

Финалният продукт от пригодената специално за нас концепция е вече любимата маска Vivant, за която споменахме по-горе, с оздравяващо действие, което не просто преобразява моментния вид на кожата, но и работи като превенция срещу стареенето, свеждайки бъдещите козметични проблеми до минимум.

Своята персонална терапия от процедури и продукти на Biologique Recherche можем да открием във всеки един от салоните за красота и СПА центрове, партньори на марката ТУК.

More Face