Следва

Уличният стил на звездите: Кейт Мос замени минито с макси

Много Моден Мъж: основните мъжки тенденции на Лято 2020

Действай като мъж!

All fashion преди 3 години

Не сме обобщавали мъжките тенденции за пролетта на 2020, защото просто не ни беше до мъжки модни тенденции в последни три месеца. Само че, всичко тече, всичко се променя, карантините - и те, и хоп, замислихме се какво ни липсва, и открихме - обобщение на термина Много Моден Мъж или МММ за топлите два сезона на тази така шокираща година.

С последващия репортаж доказваме, че за пролетта и лятото на 2020 дизайнерите виждат мъжете в деликатни пастелни цветове или пък в шокиращ нюанс на фуксия, в наподобяващи рокли дрехи, почти голи, в силно прозрачни ризи, в тениски с безумни щампи, в спретнати костюми в неутрални цветове или в тесни водолазки в хищнически леопардов принт.

Много, различно и по избор, за всекиго по нещо, което е толерантно и добре. Следват 20-те основни мъжки тенденции това лято, а ние обещаваме да следим как се изпълняват инструкциите по софийските модни улици, а и по света.  

Бежов цвят


Dries Van Noten, Dior Men, Prada, Dolce & Gabbana

Неутралната цветова палитра се отнася до най-добрите сарториални практики и общи традиции в мъжката мода. Лаконичните дрехи във всички нюанси на пустинята се радват на високо уважение: палта и тренчкоти, изработени от бежова кожа и велур, изсечени пясъчни костюми и панталони за сафари. В тях е лесно да минете за смел легионер или за уважаван жител на XVI arondisman - както предпочитате. 

Боксерки


Bottega Veneta, Louis Vuitton, Sacaï

Разхлабените боксер шорти скокнаха от битието си на елемент от спортната униформа в напълно независим артикул от мъжкия гардероб и идеален инструмент за стайлинг. Сега те се носят под тренчкоти, обличат се над панталони и дори се комбинират по два чифта на едно носене. 

Блейзър с двуредно закопчаване 


Berluti, BOSS, Burberry

Загрижени от понижаването на общата степен на мъжественост, дизайнерите предлагат да се играе в стил "модерен денди". Затова, мъжете във футуристично изглеждащи костюми са оборудвани със сака с двуредна предна част. Няма да им свърши работа да станат нов Гетсби, но героят от Соларис или Гатака е напълно постижим. Основният стилистичен трик на сезона е носенето на интелигентно ушити костюми и якета с два реда успоредни копчета. Може върху бели тениски или върху голо тяло, в краен случай върху риза. 

Деним


Celinè, Fendi, Balmain

Работни дънки, гащеризони и каубойски дънкови ризи - тествана във времето мъжка класика. Най-модерното предложение са моно комплектите, изработени от син деним: изрязани якета и тесни ризи трябва да се избират внимателно, за да съответстват на дънките, както прави Еди Слиман в Celinè.

Кожа


Celinè, ALYX, Dunhill

Нищо не говори повече в полза на себереспекта на съвременния човек от продуктите, изработени от естествена или еко кожа. Затова строгите кожени шлифери, якета и панталони остават основен моден трофей и обект на активни инвестиции. Вместо буржоазни нюанси на черен шоколад, кестен и печено мляко, през този сезон отново е модерно да се носи черна кожа - като на безстрашните герои в The Matrix.

Леопардов принт


Saint Laurent, Dries Van Noten, Versace

В дрехи в хищни цветове и леопард, всички основни инстинкти лесно се реализират. Не всеки ще избере анималистично облекло, но играта определено си струва. Основните петнисти трофеи на това лято са леки дъждобрани, плътно прилепнали гащеризони и копринени блузи в стила на архивните колекции на Джани Версаче от 90-те години.

Гащеризон 


Ann Demeulemeester, Salvatore Ferragamo, Y/Project, Fendi

Този прийом в обличането е изключително модерен от поне десетилетие, макар че в градския живот той няма практическа функция. Независимо от това, гащеризоните за градинари и моряци от настоящите колекции ще намерят много фенове. Те все пак решават един важен проблем: елиминират необходимостта от комбиниране отгоре и отдолу. А това само по себе си е много.

Лилаво


Berluti, Ermenegildo Zegna, Salvatore Ferragamo

От тъмен патладжан до ярко лилаво - дизайнерите използват всички нюанси на лилавото, играят в средни тонове и ги смесват. Любимият цвят на кралските семейства върви добре с приглушено синьо (като при Sies Marjan) или наситено червено (като при Loewe).

Потнико-алкохолици


Ann Demeulemeester, GmBH, Dries Van Noten

Прозаичните бели потници, изработени от гладък или оребрен памук, ни заливат от подиума, все едно дали искаме или не. Носят се с дънки и панталони на райе. Тези в тях, които искат безсрамно да крачат по крайбрежието или да внасят смут по горещите летни партита, трябва да се заемат с обема на бицепсите и трицепсите си. Основните съюзници тук са равномерен тен и карта на добър фитнес клуб.

Наутика


Ann Demeulemeester, Prada, Lanvin

Романтиката на морските експедиции до далечни брегове обема въображението на дизайнерите и този сезон. От туники до якета през моряшки ризи и подрязани широки панталони, всеки може да намери добра причина да поиграе на морски вълк.

Пастелни нюанси


Loewe, Givenchy, Jacquemus, Kenzo

Мента, лавандула и ягодоплодни нюанси... когато се прилагат за мъжки дрехи, те изглеждат най-приемливо в монохромни комплекти (Loewe) или пък в сбор от пастели, като при Върджил Абло в LouisVuitton.

Прозиращи топове


Heron Preston, Dior Men, Saint Laurent

Ризи и поло, изработени от прозрачна органза, базирани на модата на упадъчните 1970-те и атлетичните 2000-те години, не оставят място за фантазия и спекулации. Не е необходимо. Тялото все още е основното доказателство. През този сезон дизайнерите предлагат носенето да става без фалшива скромност.

Работни дрехи


Emporio Armani, Givenchy, Vêtements

Униформите на майстори и технически персонал са цитирани на подиумите в якета със светлоотразителни елементи и жилетки с функционални джобове, които работят на принципа на универсален магазин за "хиляда и една стоки", само че под формата на набор от съвременни джаджи.

Сатен


Dior Men, Gucci, Dries Van Noten

Костюми, изработени от коприна, вискоза или полиестер с характерно излъчване, напомнят на всички силно притиснати от перестройката мъже да си припомнят трудните времена на недостиг и мрежов маркетинг. Но този сезон дизайнерите използват сатенени тъкани, за да подчертаят аристократичността и благородството на своите колекции. Прекрасни примери: от слонова кост в интерпретацията на Ким Джоунс в Dior Men или убийствено скроен панталон при Dries van Nothen.

Розово


GmBH, Ludovic de Saint Sernin, Louis Vuitton

Ярко розовото, с всички вариации по темата (от бледо ягодовите нюанси до почти флуоресцентната фуксия), най-накрая попада в мъжкия гардероб. Изглежда, и че скоро няма да си тръгне. Най-неочакваният цвят на сезона трябва да се носи без половинчати мерки или намеци за приличие, тоест облечен от глава до пети, както например в колекциите на Louis Vuitton и Ludovic de Saint Sernin.

Тропикана


Dolce & Gabbana, Valentino, Sacaï

Класическите хавайски ризи и плажни шорти в буйни тропически щампи са неразделна част от курортните пакости, които всеки мъж може да си позволи веднъж годишно. Но това лято дизайнерите стигат по-далеч - предлагат пижамени комплекти, смело украсени с флорални аранжименти от каталозите на флората на амазонските гори и пампасите на Ла Плата.

Color-blocking


Jacquemus, Prada, Loewe

Дори и най-хаотичната комбинация от ярки цветове в дрехите изисква много дисциплина и чувство за пропорция. Комплектите трябва да бъдат сглобени според принципа на Lego - като се вземат предвид обемите, пропорциите и правилното комбиниране на сложни цветове. Най-безопасно е да се спрете на един ярък акцент - така работят в колекциите си Jacquemus и Loewe.

Тай дай


Ermenegildo Zegna, Off-White, Isabel Marant

Хобито на тийнейджърите от поколението Pepsi - оцветяването на тениски и дънки с цветни бои - отнема на дизайнерите време, не по-малко от необходимото за направата на перфектния костюм. Ударът на актуалните колекции: деним в халюциногенни модели.

Сандали

В края на 90-те години Миучиа Прада доказа, че кожените сандали с широки джъмпери се носят най-добре с изрязани панталони и ежедневни костюми. Двадесет години по-късно смелите й експерименти изглеждат почти класика. Съвременните мечтатели слагат сандали под цветни костюми или ориенталски шорти. 

Раници


Valentino, BOSS, Amiri

Трофейните чанти и офисните калъфи са заменени от удобни и просторни раници, изработени от платно, текстил и естествена кожа. Днес те се носят в пълно съответствие с дрехите.  

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.