Следва

We love: Джиджи и Бела за Vogue Paris - unapologetic glamour

Уличният стил на звездите: Кейт Мос замени минито с макси

Is that you, Kate?

Street Style преди 3 години

Оригиналните Супермодели се броят на пръсти и въпреки че до ден днешен привличат също толкова голямо внимание към себе си, колкото през десетилетието на господството си на модния подиум, някои от красавиците избират да стоят в сянка, без да се къпят в излишно внимание. С този принцип живее и Кейт Мос, 46 - име, превърнало се в идеал за красота. С годините моделът все повече и повече се отдръпна от публичния живот и рядко може да бъде забелязан на светски събития, с изключение на MET галата или ревю на близък приятел.

Има едно поле обаче, в което е невъзможно да остане инкогнито; папараците чакат с нетърпение супермоделът от 90-те да "позира" и за техните камери. Пример от тази седмица - Кейт на разходка с дъщеря си Лила Грейс в Лондон. Мос и наследничката й привлякоха погледите на минувачи поради "незавършените" си аутфити; в крайна сметка, от визиите на двете модни момичета липсва най-тренди аксесоарът тази пролет - медицинската маска, duh.

Нашето внимание обаче се спира върху друг видоизменен елемент от неподправения стил на русокосата британка - емблематичното за фасона й мини се е преобразило в доста широко макси. За роклята говорим. Предполагаме, не само ние свързваме Кейт Мос с ултра къса пола/рокля, която отзкрива гледка към стройните й и перфектно оформени крака.

Донякъде разбираме новия подход, на който залага Мос - той всъщност е предпочитан сред доста звезди като Анджелина Джоли, например, която неведнъж е казвала, че е уморена от публичното обсъждане на телесната й слабост. Отдаваме непривичния за модела стайлинг подход на тази или подобна причина.

Визията на топмодела допълват "класическата" й прическа - разпусната свободно коса, чифт черни балерини и впечатляващ брой златни гривни на лявата ръка. Колкото до Лила, трудно е да се сбърка, че е дъщеря на Кейт Мос - good genes run in the family, очевидно.

More Street Style