Следва

View Sofia and Institut Esthederm

7 стъпки в грижата за устните, които вероятно са ви убегнали

NB!

Beauty News преди 3 години

Полагаме неимоверни усилия в грижата за кожата си, но по някаква причина забравяме да се грижим достатъчно за устните. Междувременно, те са не по-малко уязвими на външните фактори - негативните ефекти на синята светлина, замърсяването и, разбира се, дехидратацията оказват влиянието си. Считано от днес, всички започваме да се грижим за устните си - ето как!

1. Не хапем или облизваме устните си
Най-простото и същевременно най-трудно за спазване правило. "Хапането" и облизването на устни често е последствие от стреса и усещането за сухота, но в тези си опити да хидратираме устните, всъщност не си помагаме - влагата от повърхността на кожата се изпарява в пъти по-бързо, следователно нуждата от дълбока хидратация става още по-осезаема. Дехидратираните устни познаваме лесно - зачервяват се, напукват се и се появява чувство на раздразнение като от инфекция. За да прекъснем този порочен кръг, винаги трябва да поддържаме нормално ниво на влага в помещението, в което прекарваме най-много време, и същевременно се опитваме да се пазим от стресови състояния - доколкото е възможно.

2. Ексфолираме
"Кожата на устните, като кожата на лицето и тялото, има нужда от деликатна ексфолиация", съветва Виктория Клишко, дерматолог и основател на бюти център Institute. Избираме специален скраб за устни - препоръчително на основата на захароза, масла и антиоксиданти. Тези продукти подобряват кръвообращението, цвета и контура на устните, ако ги включваме в ритуала си 2-3 пъти седмично.


Най-доброто с ретинол от The Ordinary, за да ексфолираш like a boss


3. Внимаваме със състава на използваните продукти
Вярва се, че продуктите, които са базирани на минерални масла (бел.ред. минерланото масло е течният страничен продукт на рафинирането на суров петрол за производството на бензин и нефтопродукти; този остатъчен продукт е евтин и затова е идеална алтернатива в козметичната индустрия), запушват порите и изсушават кожата дори повече. Козметолозите водят ожесточени спорове по темата, но за да сме сигурни, че правим нещата правилно, е най-добре да избягваме продукти със съдържание на Mineral Oil, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Synthetic Wax и Silicone Quaternium. Вместо тях избираме по-нежни препарати на основата на растителни масла или пчелен восък.

4. Правим биоревитализация
Не се плашете от инжекциите: ампулите с хиалуронова киселина са безопасен и ефективен начин да се справим със сухотата, бръчките и разрушаването на целостта. "Съвременните компании произвеждат неутежнени биоревитализанти за устни, чиято основна задача е да балансират нивата на хидратация, без да променят формата или обема", обяснява още д-р Клишко. Специалистите наричат ефекта след такава процедура "kissed lips" - в резултат устните изглеждат здрави, естествено красиви и поддържани. Какво повече да иска човек...


Хиалуроновата киселина, супергероят на нашето време



Не, дарлинг, мажи си устните с околоочен крем


5. Използваме SPF
Точно така, и устните имат нужда от слънцезащита! Кожата на устните е много тънка и особено уязвима на ултравиолетова радиация - започват да се появяват пукнатини, пигментация, контурът "се размива", а еластичността - се губи. Принципът е същият като при останалата част от телата ни: трябва да привикнем към употребата на балсами за устни с фактор.

6. Тренираме устните си
Създайте си навик да правите поне по 2-3 упражнения за устни дневно - в Интернет има много предложения. Един масаж за устни отнема не повече от пет минути, но помага да запазим формата и обема, като същевременно действа като превенция срещу т.нар. увисване на крайчетата на устата. Ако обаче сте се подлагали на процедури с различни филъри, е най-добре да се консултирате с дерматолог, за да не разместите поставените ампули.

7. Инфрачервен термален лифтинг
Термалният лифтинг SkinTyte е физикотерапевтична техника, базирана на светлина на специфична вълнинна дължина (600-800 nm), която стимулира образуването на колаген и намалява нивото на "стария" колаген, подпомага метаболитните процеси в кожата, подобрява кръвообръщението - което автоматично прави терапията съюзник в борбата с белезите на стареене, сухотата, загубата на обем и еластичност.


Плазмолифтинг на венците: какво представлява процедурата и защо е необходима


Топ 5 от продуктите, на които се доверяваме ние, ще откриете в галерията горе>>>

More Beauty News