Следва

Keeping it neutral

Trend Report: Get Shirty

ТенденцииТЕ Пролет/Лято 2020-та

All fashion преди 3 години

Sies Marjan

Неотдавна посветихме един от стил уроците си на един от вечните елементи в гардероба, устойчив на тенденциозни промени през годините и все така релевантен във всеки един момент от ежедневието. Това, разбира се, е РИЗАТА в цялото й величие и едновременно с това непретенциозност, която излъчва.

Любопитното обаче е, че този сезон тя надгражда своя статус на неостаряваща класика и се превръща общо-взето в тренди елемент, към който дизайнерите посягат методично и често, даже прекалено, придавайки й ново звучене.

The Row

Естетиката й е изключително благоприятна за надграждане, затова можем да я видим приятно съчетана в повече от една или две стилистики - при The Row наблюдаваме вечния минимализъм, където синята права риза е съчетана с черно поло под нея, страхотна миди пола и равни PVC сандали; при Versace, разбира се, подходът е забележително по-дързък и съответно героят на деня влиза в съчетание с микро черно рокля; при Dior на преден план излиза балансът между мъжката и дамската естетика, брилянтно вървящи ръка за ръка.

Versace

Отделен забележителен акцент в пролетно-летните дефилета за 2020-та е версията на Пиерпаоло Пичоли за Valentino, в която именно ризата е главно действащо лице. Той я преразглежда по няколко различни начина, включително и под формата на рокля-риза - мини или миди, със забележителни майсторски кройки и главозамайващи обеми, спиращи дъха:

Valentino

Alberta Ferretti

Celine

Chanel

Carolina Herrera

Dior

Etro

Lacoste

Margaret Howell 

Roland Mouret

More All fashion