Следва

Organic shapes

ZARA имитира стила на принцеса Даяна в зелената си рокля с принт

Old Times Green

All fashion преди 3 години

Дизайнерите на крупната масова верига ZARA черпят вдъхновение от всеки възможен източник. Един от последните им ориентири очевидно е стилът на принцеса Даяна, и съвсем конкретно, нейната зелена рокля, носена през 1983 година на официално пътуване в Нова Зеландия.

На 8 април 1983 година кралската фамилия в частта си Чарлз и Даяна, и първородният им син принц Уилям, тогава на по-малко от годинка, посещават далечна Нова Зеландия. По време на следобедна почивка в градината на имението, в което са отседнали, младото семейство е фотографирано за кралския архив, а днес, 37 години по-късно, тоалетът на младата принцеса е невероятно актуален, отново.Така например, при ZARA виждаме дословно същата рокля, само че с абстрактен принт, а не на точки, а в пролетно-лятната колекция на Miu Miu е направо пълно с дрехи с подвижни остри яки, точно като тези, които принцесата обича да носи в началото на 80-те.


Рокля ZARA пролет-лято 2020

В цитирания кралски тоалет от въпросния ден има още един интересен детайл - обувките. Червени, при това ярко червени, те са категорично необичаен избор за онова време, още повече избор, направен от кралска особа. Зелено и червено, в тези им ярки нюанси в онзи исторически момент са смело съчетание, като принцип избягвано от публичните личности.

Самата рокля е видимо удобен ежедневен избор от плътна качествена коприна, има кройката на риза-рокля и обемен буфан ръкав, а дължината е миди. Дрехата изглежда едновременно женствена и сдържана, а яката прибавя доза тържественост. Следват още няколко рокли от съвсем актуалните модни колекции, за които залагаме покупките си от горещото намаление в Moda Operandi, че лейди Ди би оценила.

 

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.