Следва

Гордън Рамзи се завръща и ни поднася още по-дръзки приключения в глобалната кулинарна експедиция "Гордън Рамзи: Кулинарният Изследовател"

Какво да гледаме: "Да ходиш по вода", филмът за Кристо - от днес и онлайн

Филмът за "Плаващите кейове" на Кристо вече е достъпен онлайн

Movies & TV преди 3 години

На 31 май 2020 г. се разделихме с Кристо на 84-годишна възраст - артистът, който опаковаше света...

"Да ходиш по вода" изследва изключителния артист и един от последните му мащабни проекти.

Филмът "Да ходиш по вода", проследяващ едно от последните мащабни артистични приключения на световноизвестния Кристо, може да бъде гледан и онлайн от днес. Идеята за проекта "Плаващите кейове", който през 2016 г. привлече над 1,2 милиона посетители за краткото си съществуване от 16 дни, се ражда още през 1970 г. в съзнанието на Кристо и партньорката му Жан-Клод. Изумителният шедьовър е изграден в езерото Изео, намиращо се в подножието на Алпите, и позволява преминаването по вода до островите Монте Изола и Сан Паоло чрез свързаните полиетиленови кубове, обвити в ярък жълто-оранжев цвят.

 


Големите любовни истории: Кристо и Жан Клод


Режисьорът Андрей Паунов е автор на този любопитен портрет на артиста и визионер Кристо, който с неуморните си търсения поставя под въпрос представите за изкуство. От 850-часов суров материал, заснет от 12 екипа, Паунов успява да събере най-ключовите моменти в точно 90 минути, за да покаже разнообразните страни на човека, когото определя като "буря". Документалният филм "Да ходиш по вода" е достъпен от България в платформата Neterra.TV+, предлагаща все по-разнообразно и актуално съдържание.

Кристо сам се обръща към Андрей Паунов с предложение да запечата на лента създаването на мащабната инсталация. Режисьорът е признат от професионалистите и зрителите благодарение на майсторските си документални продукции "Георги и пеперудите", "Проблемът с комарите и други истории" и "Момчето, което беше цар" - също достъпни в платформата Neterra.TV+.

"Да ходиш по вода" проследява сложната организация и извънреден темперамент, нужен за изживяването на нещо, приближаващо се до същинско чудо. Освен с Кристо, филмът среща зрителите с неговия племенник - Владимир Явашев, който през последните години е дясната ръка на световния артист и участва в създаването на всички негови проекти.

Разпространителите на филма Purple Rain и Neterra.TV дават възможност на всеки потенциален зрител да види тази интригуваща история за необятните възможности на човешката фантазия. Вълнуващият разказ "Да ходиш по вода" пресъздава по вълнуващ начин виждането на Христо Явашев - Кристо, който напусна този свят преди броени дни, че артистът живее за и чрез изкуството. Едни от незабравимите му творби, финансирани по независим начин и носещи особени позитиви, а и значителни приходи за местата, на които се случват, са "Портите" в Сентрал парк в Ню Йорк, "Опакованият Райхстаг" в Берлин, "Чадърите" в Япония и САЩ, "Мастаба" в Лондон, "Опакованите дървета" в Риен и други.

More from View Sofia

Фотографка показа как всъщност изглеждаме, родили бебе току-що. Без Фотошоп

People of art преди 8 години

Снимките са реалистични, интимни и много силни, защото са истински. Един добър начин на автор, решил да покаже как точно изглеждат телата ни веднага или скоро след раждането на рожбите ни...

15-те НАЙ-МОДНИ филма, задължителни за гледане

Movies & TV преди 2 години

Независимо дали става въпрос за биографичен материал за живота на Ив Сен Лоран, първите стъпки в модата на Габриел Шанел, поглед зад кулисите на престижно списание или живота на някой модел, лятото е идеалният момент да се потопим в неортодоксалните истории, същински пищни приказки, от фантастичния, блестящ, неустоим свят на модата      

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.