Следва

ТЪРСИ СЕ: най-дълголетната котка в България

Личният готвач на Наоми за специфичния й хранителен режим

The Supermodel Diet

Food преди 3 години

Хранителният режим на Наоми Кембъл е редовна тема на обсъждане - храни ли се, не се ли; каква диета спазва, тренира или не. Все въпроси, породени от чисто любопитство и възхищение от това колко добре изглежда моделът на 50. Преди месец, припомняме ТУК, Кембъл разказа в интервю, че се храни веднъж дневно, а Ипократис Пападимитракос разтълкува "специалния режим" ексклузивно за View Sofia.

Към днешна дата разполагаме с "показанията" за престъпно добре изглеждащата фигура на Наоми и лично от професионалния готвач, който обслужва нуждите на Черната пантера от години - chef Шон Джон разказва пред Page Six за строгата диета, към която супермоделът се придържа от години, и дългия списък с храни, към които дори не смее на погледне.


"Работя като неин готвач вече повече от 10 години. Наоми се придържа към свои домашни рецепти, а това, което най-много й допада в готвенето ми, е, че използвам природосъобразни и наистина здравословни храни. Тя е веган като Боб Марли - Растафарианка", споделя Джон пред таблоида.


Петте вида вегетерианство: I've got 99 problems but protein ain't one!


От интервюто разбираме още, че Наоми никога не си позволява да яде месо по време на полет, дори да пътува с частен самолет:

"Когато пътува, винаги - абсолютно винаги, й приготвям специална храна. Пълно меню", продължава още мастър-готвачът и притежател на няколко заведения.

Преди година в YouTube канала си Наоми говори за продуктите, които пазарува от Whole Foods - оттогава знаем, че си пада по строго здравословните храни; консумира основно плодове като круши, лимони, грозде и праскови, а в кухнята й винаги трябва да има пресен босилек, плодови млека и стафиди.

"Винаги избирам храни, които не мога да поръчам онлайн. Не обичам да пазарувам по този начин, предпочитам да избирам продуктите сама, за да се убедя, например, че плодовете са непокътнати. За мен пазаруването в хранителни магазини е терапевтично", разбрахме лично от Наоми във въпросното видео.

Личният й готвач потвърждава казаното от нея - звездата се храни основно със свежи зеленчуци, и споделя още, че дори в собствените му заведения Кембъл никога не поръчва нещо от менюто:

"Винаги ми казва: "Направи нещо подобно, но не същото, каквото е в менюто!" Обича креативната страна на процеса", разказва Шон и допълва, че нито едно хранене от режима на модела не може да мине без да е достатъчно добре овкусено.

"Храната трябва да има вкус. Не може просто да добавяме сол и пипер след сервиране. Нужни са много подправки и билки за плътен вкус" - обобщава готвачът.

More Food