Следва

#TheLatest: Isa Boulder кара жените да се чувстват по-секси от всякога

Сделката между LVMH и бижутерийния бранд Tiffany & Co. може и да не стане

Chaos all around

All fashion преди 3 години

Както стана ясно през есента и конкретно през ноември миналата година, модният конгломерат LVMH и бижутерийната компания Tiffany & Co. са сключили сделка за придобиването на Tiffany & Co. за 16,2 милиарда долара от LVMH, чиято основна цел е ударното навлизане на френския холдинг на американския пазар, наред с укрепването на позициите му на пазара на ювелирни изделия. Днес обаче става ясно, че въпросната сделка, определяна като най-крупната в цялата история на гигантския LVMH холдинг може и да не се осъществи.


Как Tiffany & Co. наложи монопол върху синьото си


Източници, близки до преговорите, съобщават, че членовете на съвета на LVMH са инициирали общо събрание на 2 юни вечерта в Париж, за да обсъдят въпроса в условията на усложнената ситуация на американския пазар, безспорно най-съществения за Tiffany & Co. Членовете на съвета на директорите на модния гигант са обезпокоени както от въздействието на пандемията от коронавирус, отнела над 100 000 живота в Америка и нанесла огромен икономически ущърб, но и растящите социални протести, предизвикани от смъртта на Джордж Флойд в САЩ.

Представителите на LVMH не са сигурни, че Tiffany & Co. ще изпълнят всичките си договорни ангажименти до приключването на сделката, планирано за средата на годината. След срещата не бяха направени никакви финални изявления, но членове на ръководния орган на LVMH твърдят, че преразглеждане на идеята за придобиване е повече от вероятно.

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.